logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podwójne podtynkowe gniazdka Zigbee do pojedynczej puszki

Gumaa 26 Gru 2025 14:30 645 2
  • #1 21790377
    Gumaa
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Szukam gniazdek podtynkowych Zigbee, które mogłyby zastąpić moje obecne gniazdka. Komplikacja polega na tym, że moje obecne gniazdka to są te podwójne kompaktowe gniazdka, montowane w pojedynczej puszce. O takie:

Podwójne gniazdo elektryczne podtynkowe montowane w pojedynczej puszce.

Podwójne gniazdko 230V w jednej puszce, typ Simet, kolor biały z pomarańczową obudową

Nie chcę rezygnować z podwójnych gniazd oraz szczerze mówiąc nie chce mi się kuć, aby zamontować normalną podwójną puszkę (a w łazience jeszcze dodatkowo docinać płytki). Obecnie mam kilka Gosund SP111, na które wgrałem Tasmotę i je skalibrowałem. Jakość i cena Gosundów mi odpowiada, ale jednak działają na WiFi i są to wtyczki, a nie gniazdka podtynkowe. Teraz chciałbym zrobić to "lepiej", zastosować Zigbee oraz gniazdka podtynkowe zamiast wtyczek, ale mam problem znaleźć coś takiego. Czy tego typu gniazdka w ogóle istnieją?

No chyba, że odpuścić sobie zintegrowane gniazdka i spróbować tam wcisnąć te małe przekaźniki Zigbee? Albo w ogóle odpuścić temat gniazdek podtynkowych i pozostać przy wtyczkach?
  • #2 21791617
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 432
    Proszę ocenić, czy taki adapter spełnia oczekiwania?

Smart plug Gosund SP111 3680W Wi-Fi
  • #3 21792458
    Gumaa
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    >>21791617 Przecież Gosund SP111 to jest wtyczka i sam napisałem w poście, że ja już dokładnie ten model posiadam.
REKLAMA