logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Fiat Seicento 1.1 – gdzie kupić samą gumę poduszki łapy silnika bez całej łapy?

keseszel 31 Gru 2025 07:39 276 10
REKLAMA
  • #1 21794404
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Czy można dostać samą gumę łapy silnika Seicento 1.1?

Metalowa łapa silnika Seicento 1.1 z widoczną wprasowaną gumą mocującą

Na zdjęciu jest łapa silnika. Nie chcę wymienić łapy tylko gumę na nim.

Metalowa łapa silnika z gumowym elementem tłumiącym do Fiata Seicento 1.1

Na portalach widzę wyłącznie łapę z gumą, chciałbym uniknąć wymiany całości, potrzebuje tylko gumę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21794677
    keseszel
    Poziom 26  
    Dzięki za linka, ale to nie do końca czego szukam. Nowa łapa z gumą kosztuje koło 150 PLN w górę, liczyłem, że dostanę do 50-60 PLN..
    Przeglądam od dłuższego czasu i chyba trzeba kupić całą łapę.. Czyli 1/3 kwoty jaką dałem za auto..
  • REKLAMA
  • #6 21794863
    pszczyna
    Poziom 33  
    Ocena: 401
    To jest --- Materiał: POLIURETAN, a nie guma, patrz o ile droższe są sportowe wkładki do wahaczy względem oryginalnej gumy.
  • REKLAMA
  • #8 21795743
    Kantylena
    Poziom 24  
    Ocena: 222
    Jestem ciekaw jaki stan reprezentuje to auto jeśli nowa OE łapa kosztuje 180 zł i to jest niby 1/3 ceny auta.....
  • #9 21798016
    keseszel
    Poziom 26  
    Kantylena napisał:
    Jestem ciekaw jaki stan reprezentuje to auto jeśli nowa OE łapa kosztuje 180 zł i to jest niby 1/3 ceny auta.....

Lepiej nie pytaj i .. nie proponuj złomowania. Wpapralem się w zakup i teraz reanimuje gruza. Pomału wymieniłem blachę, newralgiczne rzeczy. Zanim podjadę do przeglądu muszę być pewien, że nie będzie jeżdżącą trumną.
    Stąd pytanie o koszty podzespołów. Wiem, że się już nie złamie ;-).
    Rudy lis został pogoniony.. ;-)
  • Pomocny post
    #10 21798112
    user64
    Poziom 36  
    Ocena: 695
    Rudego z imprezy nie wygonisz, możesz go powstrzymywać przez jakiś czas. Fiaty gniją od spodu, może nie jakoś ekstremalnie, no ale jednak.
  • #11 21830837
    keseszel
    Poziom 26  
    Kupiłem cały element, ale wymiana to był dramat.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zakupu samej gumy poduszki (wkładki) łapy silnika do Fiata Seicento 1.1 bez konieczności wymiany całej łapy. Okazało się, że guma jest integralnie zalana w elemencie i nie jest osobno dostępna do zakupu. Nowa oryginalna łapa z gumą kosztuje około 150-180 PLN, co dla użytkownika stanowi znaczną część wartości auta. Wskazano, że materiał wkładki to poliuretan, a nie tradycyjna guma, co wpływa na cenę i konstrukcję. Pojawiła się sugestia wykorzystania elementów z innych poduszek silnika ze szrotu lub wykonania własnych modyfikacji. Ostatecznie autor zakupił cały element, jednak wymiana okazała się trudna. Wątek zawiera także uwagi dotyczące stanu technicznego auta i problemów z korozją Fiata Seicento.
REKLAMA