Witaj oraz wszystkiego dobrego w nowym roku.
Jestem kilka dni po odebraniu od kuzyna przeróbki Xbox'a 360 wersji Slim. Jest minimalnie zwiększona pojemność wewnętrznego dysku, aby zmieściło się RGH i późniejsze gry z zapisami.
U mnie wleciał 160 GB i jest 30 gier wraz z emulatorem PSX z kilkoma tytułami, reszta - dysk zewnętrzny po USB.
Slim jest najstabilniejszy do przeróbki, jednak jest kilka wersji płyt głównych. Pierwsze wystarczy zaprogramować poprzez odpowiednie wlutowanie programatora, późniejsze wersje, w tym moja, wymagają adaptera RGH wyprowadzającego jeden sygnał bezpośrednio z nogi procesora, gdyż jest ukryty wewnątrz warstw PCB. Nim dotarł paczkomat, testowany był adapter RGH z druku 3D i nie był stabilny, zwłaszcza niepewny po rozgrzaniu konsoli do temp. roboczej.
Do programowania u mnie użyty został zmodyfikowany Raspberry Pi. Jest potrzebne wyjęcie wsadu oprogramowania z konsoli (kopia na zapas wskazana), modyfikacja i wgranie.
Z druku 3D mam obudowę dysku, który jest standardowym SATA 2,5 cala do 1 TB, wewnątrz jest ok na podstawowe ciekawe przenośne gry.
Z wlutowaniem programatora jest nieco delikatnych i małych punktów, których nie wypada uszkodzić, dlatego działał u mnie kuzyn z bezpieczniejszą ręką, z nową pastą na procesor i spokojem - 2 dni pracy i kilka godzin kopiowania 1 TB gier, które przerabia się dodatkowym oprogramowaniem aby wydziała je konsola.
Pzdr. Panewka