Witam. Zastanawiam się nad wymianą amplitunera kina domowego. Posiadam Sony STR-DB840QS i myślę, by go wymienić na Yamahę RX-V6A. Sony działa z kolumnami 5.1 HECO Victa Prime. Używam głównie do filmów z platform, muzyki głównie też z platform. W Yamahie kusi mnie Dolby Atmos. I może czas wymienić sprzęt na nowszy. Mój soniacz jest już u mnie ponad 20 lat, a był kupiony od znajomego. Ale jest sprawny. Warto jest go wymieniać na tę Yamahę i dokładać głośniki sufitowe? Mogę dołożyć tylko 2, 4 nie zmieszczę - kanapa przy ścianie. Pozdrawiam
AI: Jak duże jest Twoje pomieszczenie odsłuchowe i czy ma jakieś szczególne cechy akustyczne (np. otwarta przestrzeń, dużo twardych powierzchni, nietypowy kształt)?
.
AI: Jaki masz budżet na wymianę amplitunera i zakup dodatkowych głośników sufitowych?
3500
AI: Jak duże jest Twoje pomieszczenie odsłuchowe i czy ma jakieś szczególne cechy akustyczne (np. otwarta przestrzeń, dużo twardych powierzchni, nietypowy kształt)?
.
AI: Jaki masz budżet na wymianę amplitunera i zakup dodatkowych głośników sufitowych?
3500