Hejka, nie jestem szczególnie oblatany w tych sprawach, więc wolę zapytać, bo nie chcę narobić szkód. Poproszono mnie w rodzinie o pomoc w przeinstalowaniu systemu, tylko że oprócz dysku z systemem są tam jeszcze dwa inne. Rozmawiałem z kumplem i powiedział, żeby przenieść na te dwa dyski to, na czym im zależy, i że to nie zniknie, gdy przeinstaluję system na pierwszym. Ale ja nie mam pewności, a nie chcę pretensji, że filmy z komunii się skasowały. Kumpel mówił, że przesadzam, i jak coś, to żeby odłączyć kabelki co idą do płyty, ale mówił coś też, że te dyski nie będą widoczne. Nie mam zewnętrznych dysków z taką pojemnością, żeby to wszystko zgrać i pomieścić. Prośba do Was o powiedzenie, że dobrze mi doradzają.
AI: Jaki dokładnie system operacyjny chcesz zainstalować (np. Windows 10, Windows 11, Linux - i jaka wersja)?
Windows 7
AI: Podczas instalacji planujesz sam wybierać dysk/partycję do instalacji systemu, czy raczej klikać opcję typu "szybka instalacja" albo "usuń wszystko i zainstaluj od nowa"?
Sam wybiorę dysk.
AI: Jaki dokładnie system operacyjny chcesz zainstalować (np. Windows 10, Windows 11, Linux - i jaka wersja)?
Windows 7
AI: Podczas instalacji planujesz sam wybierać dysk/partycję do instalacji systemu, czy raczej klikać opcję typu "szybka instalacja" albo "usuń wszystko i zainstaluj od nowa"?
Sam wybiorę dysk.