logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai Tucson 2022 Limited USA – schemat połączeń do składanych lusterek bocznych

dd2025 08 Sty 2026 13:40 159 2
REKLAMA
  • #1 21802787
    dd2025
    Poziom 1  
    Witam wszystkich. Jestem tu po raz pierwszy. Mam taki problem. Sprowadziłem z USA Hyundaia Tucsona hybrydę rocznik 2022 w wersji LIMITED i niestety ta wersja nie ma składanych lusterek bocznych. Po rozmowach z fachowcami, chcąc aktywować tę opcję, muszę mieć schemat połączeń. Czy ktoś z Was dysponuje takim schematem/schematami? Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. Dzięki.
    AI: Czy masz już zakupione lusterka ze składaniem elektrycznym i ewentualnie inne potrzebne elementy (np. przyciski, moduły), czy dopiero planujesz je dokupić?
    Nie mam.
    AI: Potrzebujesz schematu tylko do samych lusterek, czy również do sterowania nimi (np. podłączenia do modułu komfortu, przycisków w drzwiach)?
    Potrzebuję schematów do lusterek i do sterowania nimi (moduł komfortu, przyciski w drzwiach).
  • REKLAMA
  • #2 21802797
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 313
    Podejrzewam że trzeba dorabiać lub wymienić instalację do lusterek , do tego być może wymiana lub kodowanie modułu sterującego no i same lusterka. Nie wiem czy warto.
  • #3 21802963
    emarcus
    Poziom 21  
    Ocena: 71
    danielzy napisał:
    Podejrzewam że trzeba dorabiać lub wymienić instalację do lusterek , do tego być może wymiana lub kodowanie modułu sterującego no i same lusterka. Nie wiem czy warto.

Na pewno warto !
    Zrzuci kamień jaki "leży mu na sercu"....; i będzie mógl spać....

Większym problemem, poza schematem i nabyciem odpowiednich części będzie przeprogramowanie odpowiednich modulów.
    Części i podzespoly może nabyć tylko w Europie!
    Amerykańskie wersje tego pojazdu nie mają tej opcji (skladanych bocznych lusterek) z uwagi na warunki klimatyczne.

Oto co podaje źródlowa informacja:

"Hyundai Tucson models in North America generally do not offer power-folding side mirrors, even on higher trims like the Limited, with most featuring manual folding mirrors; however, models in markets like the UK and Australia often have them as standard or available on higher trims, sometimes including auto-pivot for parking, due to different market demands and weather conditions.
    Key Points:
    • North America: Power-folding mirrors are generally absent on U.S. and Canadian Tucsons; they usually fold manually.
    • International Markets: European and Australian models (like UK/AU 2023/2025 PHEVs) frequently have auto-folding mirrors, sometimes with parking tilt (auto-pivot).
    • Trims: Features like heated mirrors are available on SEL trims and up in the US, but power-folding remains a non-US feature.
    • Reason for difference: The exclusion in North America is sometimes attributed to concerns about snow/ice damaging the motors, a common issue in regions where these models are sold.

In summary, if you're looking for automatic folding mirrors, you'd typically find them on international versions of the Tucson, not standard US models."

e marcus
REKLAMA