logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdemontować klamkę zewnętrzną Audi Q7 4.2 TDI 2007 – spinki nie chcą puścić

belfegor6412 09 Sty 2026 07:32 249 2
REKLAMA
  • #1 21803472
    belfegor6412
    Poziom 5  
    Ocena: 7
    Witam wszystkich, mam problem z demontażem klamek zewnętrznych w Audi Q7 2007 rok, 4.2 TDI. Zdemontowałem boczek drzwi, spinki nie chciały wyjść tak jak na filmach w sieci. Pokazuje mi, że jest zwarcie do masy, rozładowuje mi akumulator przez kilka dni. Oglądałem też różne filmiki na temat demontażu klamek i nic nie mogę zrobić, nic się nie podnosi, nic nie chce się przesunąć. Zacząłem od tylnej lewej. Może ktoś to robił? Dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 21803498
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3381
    A co Ci da wyjęcie klamki? Przecież tam nie ma prądu.
    Z tyłu drzwi masz zaślepkę (gumka lub naklejka), po jej zdjęciu w otworze zobaczysz śrubę na klucz torx T20. Odkręcasz ją, następnie śrubokrętem przesuwasz tę odkręconą śrubkę razem z blaszką do góry.
    Następnie robisz sobie taki mały haczyk około 5 mm i wkładasz go pionowo w odpowiednie miejsce (domyślisz się, bo widać). Następnie przekręcasz haczyk o 90 stopni i ciągniesz do siebie. Blokada powinna uderzyć o blachę drzwi.
    Wkładasz klucz do zamka, lekko przekręcasz i ciągniesz do siebie.
    Zobacz lepiej przewody w przelotce.
  • #3 21803552
    belfegor6412
    Poziom 5  
    Ocena: 7
    Dziękuję za informację, ale opisana powyżej operacja dotyczy wyjęcia klamki w przednich drzwiach, a w tylnych żadnej śrubki nie ma. Klamki z podświetleniem wewnętrznym oraz czujnikiem keyless mają prąd.
REKLAMA