Zainstalowałem linux mint na laptopie. Tylko że mint ma problem że jak słucham muzyki np na youtube i zablokuje to wyłącza się muzyka, musiałem zainstalować xfce4-screensaver i wyłączyć coś co się nazywa blokada ekranu i włączyć ("Screen Locker") i włączyć "Screensaver" czyli chyba wygaszacz z opcją blokowania. Tylko problem był z zamykaniem ekranu bo gdy ustawiłem blokowanie to co prawda muzyka grała gdy ekran zamknięty ale jak otwierałem laptopa to obraz był zamrożony a myszką mogłem ruszać, okazało się że nie wyświetlało ekranu z logowaniem i jak hasło wpisałem to odblokowywało się.
Sprawdziłem z ciekawości debian 13 xfce i nie miał takich problemów domyślnie działała muzyka przy zamkniętym laptopie lub zablokowanym ekranie/sesji.
Problem jest taki że na Debian trzeba dużo ustawić bo domyślnie nie ma za dużo.
By działała zawartość sieci w menadzeże plików thunar musiałem zainstalować gvfs-backends i gvfs-fuse.
Jest jakaś lista aplikacji które ma LMDE (linux mint debian edytion) lub linux mint (tak wiem jest na ubuntu)?
Jest jakiś błąd że strona https://app.netbird.io/peers mi się nie wczytuje czy to w firefox czy to w chromium. Nie wiem dlaczego.
Na windows na tym samym kompie działa.
Teraz nie wiem co jeszcze nie ma lub nie działa bo nie używam lub nie potrzebuje używać więc nie wiem.
Sprawdziłem z ciekawości debian 13 xfce i nie miał takich problemów domyślnie działała muzyka przy zamkniętym laptopie lub zablokowanym ekranie/sesji.
Problem jest taki że na Debian trzeba dużo ustawić bo domyślnie nie ma za dużo.
By działała zawartość sieci w menadzeże plików thunar musiałem zainstalować gvfs-backends i gvfs-fuse.
Jest jakaś lista aplikacji które ma LMDE (linux mint debian edytion) lub linux mint (tak wiem jest na ubuntu)?
Jest jakiś błąd że strona https://app.netbird.io/peers mi się nie wczytuje czy to w firefox czy to w chromium. Nie wiem dlaczego.
Na windows na tym samym kompie działa.
Teraz nie wiem co jeszcze nie ma lub nie działa bo nie używam lub nie potrzebuje używać więc nie wiem.