logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston Velis Plus – podgrzewanie wody tylko do 64°C, funkcje na wyświetlaczu

malyd6651 11 Sty 2026 17:30 405 0
REKLAMA
  • #1 21805712
    malyd6651
    Poziom 2  
    Ariston Velis Plus - grzeje wodę tylko do 64°C, funkcja legionella jest wyłączona.
    W nocy miałem 2 zaniki prądu, korki mi wybiły. Czas trwania podgrzania wody do 64°C jest standardowy, ale już czas trwania grzania wody powyżej 64°C do 80°C pokazuje 21 godzin. Dlaczego? Co to za usterka?

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, co oznaczają funkcje na zdjęciach?
    Z góry bardzo dziękuję.

AI: Czy po zaniku prądu próbowałeś resetować podgrzewacz lub przywracać go do ustawień fabrycznych? Jeśli tak, czy coś się zmieniło w działaniu urządzenia?
    Nie umiem go przywrócić do ustawień fabrycznych.
    AI: Czy na wyświetlaczu pojawiają się jakieś kody błędów lub nietypowe ikony, które mogłyby wskazywać na usterkę? Jeśli tak, możesz je opisać?
    Nic
    Wyświetlacz podgrzewacza wody Ariston pokazuje komunikat „CALC” i literę „Y”. Wyświetlacz Ariston Velis Plus pokazuje tryb U3 i ustawienie dźwięku bEEP Panel sterujący Ariston Velis Plus z symbolem „U” i napisem „bAc t” na wyświetlaczu LED. Panel sterowania podgrzewacza Ariston z ustawioną temperaturą 80°C i czasem grzania 20:50
  • REKLAMA
REKLAMA