logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp 43GR8765E – komunikat „Punkt dostępu jest tymczasowo zajęty” tylko na TV Play

wysokinskitomasz 11 Sty 2026 23:52 336 2
REKLAMA
  • #1 21806109
    wysokinskitomasz
    Poziom 3  
    Witam, mam problem z internetem na telewizorze Sharp 43GR8765E 43. Mam internet od Play, wszystko było dobrze prawie rok i od jakiś 2 miesięcy wyskakuje mi komunikat że Punkt dostępu jest tymczasowo zajęty. I to tylko na tym telewizorze, na innych jest okej. Czy to wina routera czy telewizora? Już robiłem resety routera i telewizora i problem na chwilę znika, i za 3 tyg. to samo. W ustawieniach routera jest chyba wszystko okej. Podłączonych w domu jednocześnie może są 3 rzeczy góra 4 nie więcej. Komunikat wyskakuje zawsze podczas oglądania telewizji albo jak włączę telewizor. Telewizor jest odpalany głównie wieczorem, bo jest w sypialni.
    AI: Czy telewizor masz podłączony do internetu przez Wi-Fi czy przez kabel?
    Wi-Fi
    AI: Czy robiłeś ostatnio jakieś aktualizacje oprogramowania na telewizorze albo zmieniałeś coś w ustawieniach sieciowych?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21806183
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6612
    Masz ograniczoną ilość użytkowników internetu w tym samym czasie. Jeżeli limit wyczerpany to następnego nie pozwala przyłączyć. Info powinno być w umowie.
  • #3 21806265
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5454
    @wysokinskitomasz
    Należy wyłączyć Smart WiFi na routerze od Play.
    Dodatkowo należy rozdzielić obydwie sieci WiFi, nadając im różne nazwy i przede wszystkim różne klucze szyfrowania.
REKLAMA