Piszę w sprawie naprawy elektroniki w gitarze. Urwały mi się przewody od wejścia na kabel Jack. Po otwarciu gitary okazało się, że te w środku też są urwane. Podłączyłem odpowiednio: masę od tremolo do potencjometru - to najprostsze, ale dalej: Przy wejściu na Jack TIP oraz masa - z jednej strony przewodu, oraz dalej masa do potencjometru, a TIP do drugiej blaszki przy potencjometrze volume. Zrobiłem luty. Wciąż jednak nie działa. Wie ktoś, co zrobiłem źle? Może złe luty, może coś podłączyłem nie tak. Dodaję zdjęcia poglądowe. Pierwszy raz dłubię w elektronice więc pytam. Dzięki
AI: Jaka to dokładnie gitara (marka i model)?
Gitara Larry Carlton S5
AI: Co dokładnie się dzieje po podłączeniu gitary - nie ma żadnego dźwięku, jest szum, przerywa, czy coś innego?
Wzmacniacz nie reaguje przy podłączeniu gitary. W ogóle nie daje mocy. Gitara gra jak bez wzmacniacza
AI: Jaka to dokładnie gitara (marka i model)?
Gitara Larry Carlton S5
AI: Co dokładnie się dzieje po podłączeniu gitary - nie ma żadnego dźwięku, jest szum, przerywa, czy coś innego?
Wzmacniacz nie reaguje przy podłączeniu gitary. W ogóle nie daje mocy. Gitara gra jak bez wzmacniacza