Witam, szanowne grono. Proszę o pomoc w diagnozie, może ktoś miał podobny problem. Linde H25. Po mrozach, a w zasadzie w trakcie, przestała działać hydraulika (maszt, kierownica). Jazda jest. Słychać brzęczenie z okolic pompy, ale wydaje mi się, że to przewód od pompy do filtra wpada w rezonans, bo czuć ręką dość mocne drgania tego przewodu i filtra. Wygląda mi to na brak przepływu. Jestem trochę laikiem w tym temacie i zwykle ogarnia to serwis. Tym razem jednak bez oględzin chcą zabrać wózek na warsztat, a to pewnie będzie dość kosztowne, więc tu moje pytanie. Może to jakaś błahostka typu zawór przelewowy czy dławik.
AI: Czy sprawdzał Pan poziom i stan oleju hydraulicznego? Czy olej nie jest zbyt gęsty lub mętny po mrozach?
Tak
AI: Czy zauważył Pan jakieś wycieki, zapchany filtr lub inne nietypowe objawy oprócz drgań przewodu i brzęczenia? Może były podejmowane jakieś próby naprawy?
Nie
AI: Czy sprawdzał Pan poziom i stan oleju hydraulicznego? Czy olej nie jest zbyt gęsty lub mętny po mrozach?
Tak
AI: Czy zauważył Pan jakieś wycieki, zapchany filtr lub inne nietypowe objawy oprócz drgań przewodu i brzęczenia? Może były podejmowane jakieś próby naprawy?
Nie