logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 C6 Avant – klapa bagażnika po wymianie trybu silniczka nie otwiera się do końca

wbitanakomp1 16 Lut 2026 23:47 309 0
REKLAMA
  • #1 21840858
    wbitanakomp1
    Poziom 3  
    Witam, posiadam Audi A6 C6 Avant 2006. Ostatnio wymieniałem silnik klapy bagażnika. Wymiana polegała na wymianie trybu silniczka klapy, ponieważ podczas gdy padł mi aku, starałem się zamknąć klapę ręcznie. Podczas zamykania stawiał opór, a w konsekwencji pękł tryb mechanizmu. Wymieniłem tryb ze starego silniczka, lecz teraz klapa nie otwiera się całkowicie i nie mam pojęcia, dlaczego. Testowałem ustawienia, starałem się adaptować wysokość otwierania, lecz nadal otwiera się do połowy. Co zawiodło? Czy jest tam jakiś czujnik wysokości klapy? Czy mechanizm działa na jakimś ustawieniu? Dodam, iż wymieniłem już wcześniej ten silniczek i wszystko działało poprawnie. Teraz złożyłem 1 z dwóch i nie działa? Wszystko złożyłem, jak należy, lecz nadal klapa się nie otwiera do końca.
    Proszę o pomoc, dziękuję
    AI: Czy po wymianie trybu przeprowadzałeś pełną adaptację klapy bagażnika przez komputer diagnostyczny (np. VAG-COM/VCDS), czy tylko próbowałeś ustawiać wysokość manualnie?
    Diagnostyka: OBDeleven
    AI: Czy drugi siłownik/silniczek klapy był również rozbierany lub wymieniany, czy jest w pełni sprawny?
    Nie był ruszany.
    Zbliżenie na mechanizm silnika z metalowym wałkiem, obszar wałka zaznaczony czerwonym okręgiem

Silnik i przekładnia klapy bagażnika na kartonie, z czerwonym zaznaczeniem prawej części.
  • REKLAMA
REKLAMA