logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips VR 451 – komunikat E1 NO CASSETTE, kaseta nie wchodzi, nie reaguje na przyciski

borys9876 18 Lut 2026 18:29 219 4
REKLAMA
  • #1 21842424
    borys9876
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam,

Chciałem uruchomić dawno nieużywane video Philips VR 451. Po podłączeniu do prądu i włożeniu kasety na ekranie pojawia się komunikat "E1 NO CASSETTE". Po zdjęciu obudowy zauważyłem, że kaseta nie wchodzi do samego końca i taśma nie jest naciągana. Odtwarzacz nie reaguje też na przyciski i nie oddaje kasety. Aby wyjąć kasetę, trzeba go odłączyć od prądu i odwrócić go do góry dnem, dopiero wtedy, po ponownym podłączeniu kasety, wychodzi ona samoczynnie. Wymieniłem paski napędowe na nowe, ale problem nadal jest ten sam. Orientuje się ktoś, co może być przyczyną? Załączam obrazki przed i po włożeniu kasety.

Wnętrze magnetowidu VHS z widocznym mechanizmem i płytką drukowaną u góry Wnętrze magnetowidu VHS z mechanizmem kasety i płytką drukowaną u góry Wnętrze magnetowidu VHS z włożoną kasetą, widoczne mechanizmy i płytka drukowana
  • REKLAMA
  • #2 21842572
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2333
    Zasilacz produkuje poprawne napięcia zmierz zgodnie z SM mechanizm jest poprawnie ustawiony marchewka nie jest pęknięcia sprawdź
  • REKLAMA
  • #3 21842588
    olekt2002
    Poziom 32  
    Ocena: 507
    Telo napisał:
    Zasilacz produkuje poprawne napięcia zmierz zgodnie z SM mechanizm jest poprawnie ustawiony marchewka nie jest pęknięcia sprawdź

Cóż to za bełkot? Kolego, wyjaśnij , czym jest tu marchewka. Elektroda to forum międzynarodowe.....Sprobuj swoje wypociny przetłumaczyć translatorem na inny język.
  • REKLAMA
  • #4 21844212
    borys9876
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Telo napisał:

Mam prośbę, rozwiniesz swoją odpowiedź? Co to ta marchewka? Co oznacza SM?
  • #5 21844970
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2333
    SM to jest service manual instrukcja serwisowa a element o którym napisalem potocznie to element który najczęściej pęka wpisze szukaj i poczytaj podobne tematy.
REKLAMA