logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośnik, radio, wzmacniacz-do samochodu Ale jakie? pomóż

25 Gru 2005 12:31 2651 5
REKLAMA
  • #1 2113516
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2114185
    miccey
    Poziom 12  
    Trzeba zacząc od tego,zeby liczyc sily na zamiary...Tzn.Wybrales glosniki z dobrej polki....Ale trzeba je czyms zasilic a to juz kosztuje..Najlepiej cos co ma 2x100W na kanal polaczone w mostek...ale to kosztuje pewnie od 800zl w gore,mozesz tak jak ja kiedys zaczynalem kupic sobie tani wzmacniacz 2,albo4 kanalowy ale musi miec mozliwosc mostkowania i wbudowana regulacje czestotliwosci najlepiej gorno i dolno przepustowa...A i najlepiej jakies firmowy produkt zeby to byl,np:blaupunkt,sony,jvc..one sa w miare tanie od 400zl...Nastepnie zacznij od obudowy zamknietej,czyli bez otworu BR,ciezko sie stroi tak na gotowo...Jak kupisz glosnik to w instrukcji powinni podac parametry dla obudowy compakt i bass reflex.
    Nastepnie radio w tym przedziale polecam pioneera najnizsza cena najwiecej ustawien dzwieku a i musi miec wyjscie na wzmacniacz albo dwa dla wzmacniacza 4 kanal.Co do drzwi polecalbym produkty hertz 165mm,koszt ok 400-500zl jak pod wzmacniacz,a jesli tylko radio,to w zasadzie nie ma znaczenia wszystko gra bardzo podobnie,z mala roznica basu lub sopranu..
    Wazne jesli nie wazniejsze od glosnikow jest wytłumienie drzwi specjalna pasta i specjalna mata wygluszajaca,by w drzwiach stworzyc tzw komore akustyczna do tych glosnikow....
    Na razie tyle....
    Pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #3 2116173
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2116904
    miccey
    Poziom 12  
    Wszystkie te glosniki maja swoje plusi i minusy....Ja najwiecej przetestowalem pioneerow i to chyba przez dobre 8 lat ze wzgledu na ich dostepnosc i cene.Teraz ma sie to tak ze zalewa nas masa produktow i nie mam naprawde czasu by wszystkie sprawdzac ale sluchalem pionka i hertza..dobrze daja sobie rade,hertz jest bardziej miekki..ale mam wrazenie ze jesli ma to byc jeden 25 cm glosnik to zeby dobrze zestroic obudowe z glosnikiem potrzeba duzo czasu i wysilku...Szczegolnie z dopasowaniem tunelu reflex bass..Co do wzmacniacza ktory wybrales jest dosc ciekawy,szczegolnie rzadko zdaza sie zeby byl dostepny w tej cenie regulator zewnetrzny regulacji bassu...Ale nie testowalem tego ...Mysle ze na poczatek wystarczy..reszte sam zauwazysz jak wszystko odpalisz...I zaczniesz zabawe z akustyka...
    Radio moze byc pioneera,bo tanszego ciezko jest zdobyc,jedak pioneer jest dosc ostro grajacym radiem jesli lubisz wieksze stereo lub bardziej naturalne brzmienie moze byc za ostre dla ciebie,a i trzeba dokladnie przeczytac sposoby i mozliwosci regulacji barwy i pasma przenoszenia glosnikow...Ma ukryte menu,ktore daje dodatkowe mozliwosci....
    Co do glosnikow basowych zauwaz ze hertz ma najwyzsza podawana skutecznosc....u mnie nr1 to hertz,2-jbl,3-pionek,4-lanzar,5-alpin...
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2119870
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2119884
    miccey
    Poziom 12  
    Nie widze zadnych problemow...Daj znac zbudujemy nastepny CAR AUDIO..:)
REKLAMA