Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

zestaw za 1700zł, wzmacniacz 4 kanałowy, radio z USB, sub.

kris1990r 30 Dec 2007 10:42 4180 67
    kris1990r
    Level 17  
    czy moze ktos polecic dobry sprzet za 1700zł wzmacniacz byle 4 kanałowy, radio z wejscie USB albo z karta sd i sub w obudowie
    BlueSystem
    Level 28  
    rozumiem głośników do przodu wogole nie chcesz dac ? czy juz jakies masz? jak tak to napisz jakie. Pozatym, czego sluchasz, i jaki masz samochod tez by sie przydalo :)
    kris1990r
    Level 17  
    jak na raize mam ale takie liche potem cos kupie dlatego wzmacniacz musi byc 4 kanałowy. słucham techno hous wiec głosnik musi byc szybki i precyzyjny, z długim zejsciem.
    myslałem nad
    carpower 1502 4ro kanalowym do tego lanzar max 12
    JVC KD-G631

tylko mysle ze za 1700zł powinno byc cos lepszego.
    poketon
    Level 13  
    oczywiscie że będzie coś lepszego....zamiast tych błyskotek w radiu wolałbym jakość dźwięku na twoim miejscu....ale to kwestia gustu...co do suba to myśle że 2xhertz es 250 w skrzyni br lub jakieś inne tego pokroju....więc to będzie około 500 zeta...teraz wzmak...1502 carpower to wersja dwukanałowa więc odpada w przedbiegach...jeżeli carpower to 604...4 kanałowa wersja dajaca w mostku 2x200W RMS...wiec zasili nawet dwa takie hertze....za 500 taki wzmak dostaniesz...jakbys brał jednego tego hertza to też by spokojnie starczyło basu ik mógłbyś kupic jakis zestawik na przód...dobry dla ciebie byłby powerbass l6c...hertze tez są dobre ale wysokie tony nie każdego zadawqalają...są chirurgicznie ostre...
    kris1990r
    Level 17  
    a takie cos?? wzmacniacz
    JBL CS 60.4

ok a mozesz podac dokladna nazwe tego głosnika i jakie radio bys proponował....
    Runcajs
    Level 25  
    ale hpb 1502 ma 2 kanaly :) chyba ze kupic carpower power 4/400 lub gorszego hpb 604.. mi crazy polecil pb.. wyszlo na maodel s12 wsadzilem go do zamknietej 30L i jest wystarczajaco szybki do kazdej muzy i mam go pod hpb 1502 i jakos nadmairu mocy niema:D wiec jak juz to bym polecal albo power 4/400 albo magnat rx44 szczeze to go nie slyzalem ale mocowo wystarczy i ponoc zly nie jest.. to tyle odemnei pozdr
    cooler !
    Level 17  
    no przestan carpowerem ma czlowiek zasilac przedni system
    skrzynie to moze jeszcze ale przod ???

naprawde nie polecam tego wzmaka do zasilania przodu
    naprawde jest wiele znaczie lepszych 4-kanalowek
    kris1990r
    Level 17  
    sa wersje 4ro kanalowe na allegro prosze sprawdzic.

Dodano po 29 [sekundy]:

JBL CS 60.4 a ten wzmacniacz??

Dodano po 1 [minuty]:

JBL CS 60.4 a ten wzmacniacz??
    Runcajs
    Level 25  
    panie poketon.. kolega chcial szybkie glosniki a nie zamulacze;/ a Ty proponujesz hertz? i jeszcze hpb zasili pradozerne hertze? Ty mysl czasem a dop potem pisz.. cs60.4 jest dobry na przodek i ostatecznie na subik 20cm jakis maly ale nie na 30cm on ma raptem 160w w rms.. jak chcesz do suba rowniez to cos mocniejszego by sie przydalo..jesli checsz jbl,a to 75.4 ale duzo za marke zaplacisz
    kris1990r
    Level 17  
    a gdyby ten CARPOWER HPB 604 i lanzar max 12?? i jakie to rodio polecacie z tym wejsciem usb badz na sd myslałem nad JVC KD-G731
    poketon
    Level 13  
    hertze i zamulacze...:D:D:D:D:D:Dteraz mnie rozbawiłeś....hertze są prądozerne ale ten wzmak je pociągnie...jednego napewno:)wiem ze sa lepsze wzmaki na przód...juniorki np....ale to jest 600-700 zetachłopak tego nie wykorzysta....
    kris1990r
    Level 17  
    ale ja pisałem przeciesz ze na przud jeszcze nie mam i nie planuje je wogule pod wzmacniacz... szczerze mam elipsy na tył i one dostarcza mi wyszych tonow. mialem juz podobne zestawienie w samochodz i bylem bardzo zadowolony.
    Runcajs
    Level 25  
    bajerki zostaw w domu:) nie powiem ze czytnik sd nie bylby wykorzystywany ale za takie cos duzo sie placi.. wg mnie lepiej wziac jakas alpinke do 500zl.. hpb 604 do przodu sie nie nadaje zabardzo ma za slaba jakosc dzwieku dlatego lepiej co innego wybrac.. lanzar jako szybki glosnik ok... ps a w 1700zl chcesz sie z kablami i wygluszeniem zmiescic czy sam sprzet? i jakie auto? ps. a powiedz ze hertz jest wyjatkowo szybki i to w wersji es?:P i odrazu na juniorka sie rzucac? chyba za duzo sie naczytales forum i sie juz posty myla kolego :P
    kris1990r
    Level 17  
    sam sprzet kable juz sa

Dodano po 2 [minuty]:

ale jak narazie s przodu bede głosniki pod radiem. chodzi mi tylko o zasilenie suba i rzby to mialo porzadne robniecie basem i zeby sie głosnik nie gubil przy szybkim bicie. a wzmacniacz musi miec 4 kanały do tych 6na9 moze z czasem je usune i wezne sie porzadnie za przód.
    Runcajs
    Level 25  
    a powiedz kolego jakie masz kable zasilajace do wzmacniacza? ps.miejsce na bezpiecznik przy aku na + tez jest?
    kris1990r
    Level 17  
    nie mam bezpiecznika ale moge wstawic do tej pory mielem 2 bezpieczniki na wzmaku a pozatym nie zalezało mi na tym wzmacniaczy i dlaeteog mogelem ryzykowac. kable nie za za dobre ale sadza ze wystarcza. przekroj około 5mm nie liczac otoczki. kabla
    poketon
    Level 13  
    wiec jesli nie chcesz przodu to 2x phase linear aliante :)bardzo mi sie podoba gra tych głośników....i jaby stworzone pod ten wzmak... a co do elips z tyłu to nie powiem że jest to dobre rozwiązanie ale ne bede sie wypowiadał bo mnie zaraz zmiażdża spojrzeniami ci dla których motto życiowe to"lepiej tak niż wcale"...a co do czytników karrt usb itd to po co wydawac pieniądze na takie coś skoro na 1 płycie mp3 masz 100 kawałków około...co bedziesz podłączał pendrive'y??przeciesh to kanał...
    cooler !
    Level 17  
    kris1990r wrote:
    nie mam bezpiecznika ale moge wstawic do tej pory mielem 2 bezpieczniki na wzmaku a pozatym nie zalezało mi na tym wzmacniaczy i dlaeteog mogelem ryzykowac. kable nie za za dobre ale sadza ze wystarcza. przekroj około 5mm nie liczac otoczki. kabla

to moze ci chociaz zacznie na wlasnym aucie zalezec
    majac wzmacniacz musisz dac koniecznie w miare dobre kable i bezwzglednie przy aku odpowiedni bezpiecznik
    kris1990r
    Level 17  
    czytnik kart albo pendrive sie bardzo przyda na polskie drogi bo niekiedy 120sek na antyschok to zamało.... i dlateogo chce takie bajer
    Runcajs
    Level 25  
    a jakis opis jest na kablu? ps. jesli chcesz zeby samochod Ci sie nie zjaral to lepiej wsadz bezpiecznik.. bezpiecznik na kablu zabiezpiecza samochod a nie wzmacniacz... i to dostosowany do poboru pradu przez wzmak :)
    kris1990r
    Level 17  
    dobrze panowie... :D włoze jak naj predzej bezpiecznik

ale co z tym wyborem doradzcie cos konkretnego wkoncu:d
    poketon
    Level 13  
    takkich bajerów mają pełno firmy takie jak DALCO...:D:D:Dto jest ich specjalność...i są tanie:) nie no świry:) ten jvc bedzie dla ciebie trafionym modelem...skoro nie idziesz w strone czystości grania to jvc przy swojej jakości wystarczy...:)bo wcale nie ma takiej najgorszej:)
    cooler !
    Level 17  
    czlowieku jakie to ma znaczenie
    nie rozumiesz po co jest bezpiecznik przy aku - poczytaj forum
    przestan sie osmieszac
    a jesli juz to robisz to posluchaj innych ktorzy radza ci dobrze
    MUSISZ DAC BEZPIECZNIK PRZY AKU - dociera
    kris1990r
    Level 17  
    ale ja juz napisałem ze włoze bezpiecznik... nie panikuj
    poketon
    Level 13  
    hehe;)daj mu spokój a moze on chce spłonąć w swym aucie bo do tego stopnia je kocha:)ale żarty na bok...bezpiecznik to podstawa....wiem że jego brak to oszczędnośc ale jak spali ci sie instalka w aucie wydasz o wiele więcej:)
    Runcajs
    Level 25  
    tzn pierw kup wzmacniacz.. gdy bedziesz wiedzial jaki masz bezpiecznik na wzmaku to i dasz na kabel.. jesli chcesz mocniejszy wzmak i pozadny kabel to chlopaki na forum maja 50mm2 tanio.. ale to juz naprawde gruby kabel.. ja do 1502 mam 33mm2 i mam z nadmiarem:) sporym nadmiarem ale lepiej miec troche grubszy niz za cienki :) ps jesli kabel jest dosyc gruby ale izolacja slaba to wloz przedow w peszel :)
    kris1990r
    Level 17  
    panowiek skonczcie uwagi o bezpieczniku ok?? włoze go jak naj predzej. tylk oz tym ze jak czytacie to dokladniej!! jeszcze nie mam wzmacniacza w samocodzie... a kable sa włozone do srodka ale nie podpiete!! tak na przyszłosc dokładniej czytac zanim zaczniecie panikowac. :D a teraz jesli laska zacznijcie doradzac jake radio sub i wzmacniacz mam zakupic

a kable moge zawsze zmienic zaden problem tylko jak mowilem wczesniej do takiego wzmacniacza miałem nie za dobre ale uszły a to ze mi zostało i włozyłem do nowego samochodu to juz inna historia
    cooler !
    Level 17  
    a moze byc uzywany wzmacniacz ?
    kris1990r
    Level 17  
    szczerze to jak mam kupowac radio wzmacniacz i sub za 1700zł to wole kupic wszystko nowe. chyba ze bedze cos naprawde konkretnego i bedze zadowalal moje oczekiwanie czyli czybko i bardzo mocno to sadze ze jeszcze cos bede mogł dorzucic
    poketon
    Level 13  
    z tym czytaniem to chyba ty masz problemy koleszko....wszystko masz napisane tylko że nikt za ciebiue decyzji nie podejmie...sam to musisz zrobic...ja mówiłem o hpb 604 i 2x hertz es250 lub phase linear aliante:)no chyba że masz ambicje na cervin vega lub jl audio:)a radyjko sobie zostaw takie jak proponowałes na początku:)