logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 207 1.6 HDI 2006 – kluczyk nie otwiera drzwi, brak reakcji po wymianie baterii

jakubbednarski 26 Lut 2026 09:21 222 2
REKLAMA
  • #1 21849083
    jakubbednarski
    Poziom 6  
    Witam, posiadam samochód marki Peugeot 207 1.6 HDi 2006 rok produkcji i mam z nim taki problem, a mianowicie, że byłem 150 km od domu, wyszedłem z auta, żeby coś załatwić i zamknąłem samochód, i po jakichś 20 minutach wróciłem do samochodu i kluczyk przestał działać, więc poszedłem wymienić baterię "CR1620 3 V" i jedynie zmieniło się to, że spod maski było słychać takie cyknięcie i 0 reakcji, więc postanowiłem otworzyć samochód od zamka w drzwiach. Wsadzam kluczyk, normalnie się przekręca, ale kompletnie się nie otwiera i proszę o pomoc, czego to może być problem
    AI: Czy wcześniej miałeś jakieś problemy z kluczykiem lub zamkiem centralnym, czy wszystko działało bez zarzutu aż do tego momentu?
    Wszystko działało dobrze
    AI: Czy po naciśnięciu przycisku na kluczyku (po wymianie baterii) samochód w jakikolwiek sposób reaguje - np. migają światła, słychać centralny zamek, czy tylko to cyknięcie spod maski?
    Tylko cyknięcie spod maski
  • REKLAMA
  • #2 21849167
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3401
    Podejrzewam dwie osobne usterki. Kluczyk mógł się rozprogramować a samo działanie wkładki zamka to osobna usterka mechaniczna.
  • #3 21849229
    jakubbednarski
    Poziom 6  
    >>21849167 A jak mogę dostać się do samochodu bądź zrobić to tu i teraz?
REKLAMA