logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC LT-65VU83B Utknął na ekranie z logo - aktualizacja oprogramowania dla płyty głównej 17MB120

letskilldahoeb1tch 05 Mar 2026 13:51 738 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21855040
    letskilldahoeb1tch
    Poziom 2  
    Witam,

Potrzebuję pomocy z JVC LT-65VU83B z MB 17MB120, który utknął na ekranie z logo, a następnie stał się czarny.
    Czy ktoś może mi pomóc z aktualizacją firmware? Ponieważ, jak czytam w innych postach, wydaje się, że to jest problem.

Z góry dziękuję!
    AI: Czy możesz powiedzieć, jak planujesz zaktualizować oprogramowanie układowe - czy używasz dysku USB, czy masz dostęp do programatora lub innych narzędzi?
    Nigdy wcześniej nie wykonywałem tej operacji, ale planowałem zrobić to za pomocą USB, tak jak w przypadku komputera.
    AI: Czy próbowałeś już jakichś kroków rozwiązywania problemów, takich jak przywrócenie ustawień fabrycznych lub użycie innego dysku USB, czy jest to pierwsza próba naprawy?
    Nie jestem pewien, czy mogę przywrócić ustawienia fabryczne w obecnym stanie telewizora.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21855184
    billobirillo
    Poziom 33  
    Ocena: 801
    model JVC LT-65VU83B
    główny 17MB120
    panel VES650QNEA-2D-S01

jak zainstalować oprogramowanie
    skopiuj 4 pliki mb120_en.bin , mb120_PM51.bin , RomBoot.bin i usb_auto_update_G6F.txt na pustej pamięci usb
    włóż pamięć USB do telewizora
    przytrzymując przycisk ok na pilocie, podłącz przewód zasilający
    i nadal przytrzymaj przycisk OK, aż rozpocznie się odzyskiwanie USB
    jeśli odzyskiwanie USB powiedzie się, telewizor uruchomi się ponownie w trybie pierwszej instalacji
    Załączniki:
    • MB120_OEM.zip (158.65 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 21855253
    letskilldahoeb1tch
    Poziom 2  
    >>21855184 Witam! Dziękuję bardzo za jasne instrukcje i dostarczone pliki.
    Telewizor odzyskał się doskonale.

Dziękuję bardzo.
REKLAMA