logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Latitude 7300 – błędne wskazania poziomu baterii, szybkie wyłączanie laptopa

rudiszubert 05 Mar 2026 15:01 180 3
  • #1 21855094
    rudiszubert
    Poziom 19  
    Ocena: 221
    Dell latitude 7300 Zarządzanie energią .
    Próbowałem resetować baterię ,zmieniałem ustawienia w windowsie opcje zarzadzania energią ,ale cały czas jedt ten sam efekt. Po naładowaniu do 100 % ,komputer pracuje ok godziny i pom czasie pokazuje że poziom baterii jest niski i wyłącza się . Jednak po ponownym włączeniu (bez podłączania do zasilacza),uruchamia się i pracuje dalej przez ok. 1,5 di 2 godzin. Słyszałem że ten model miewał takie wybryki ,ale jak to naprawić ? Bios aktualny ,działo się tak na różnych wersjach Windows .
  • #2 21855170
    arkadiuszen
    Poziom 13  
    Ocena: 47
    Laptop kilkuletni , jak najbardziej może być już kiepska bateria (np. zaniżone napięcie na ogniwach) . Sprawdzałeś jak sam Bios ocenia jej stan ( poor, fair, good, excellent ) ? Sprawdź też programem BatteryMon i pokaż wyniki.
  • #3 21855202
    rudiszubert
    Poziom 19  
    Ocena: 221
    napisałem , że po ponownym uruchomieniu działa jeszcze bez ładowania ok 1,5 godziny
  • #4 21855341
    magik102
    Poziom 12  
    Ocena: 53
    Jak Ci pomoc jak wiesz lepiej i czekasz na cudowną gotową poradę :) Zrób jakiekolwiek pomiary jak kolega wyżej pisał chociaż programowe bo wszystko wskazuje na problem z baterią . Po ponownym uruchomieniu jaki poziom w % baterii system pokazuje ? Wizualnie oglądałeś baterię czy nie przypuchnięta?
REKLAMA