Pralka Indesit XWA71283X W EU.1 (typ LB2006TRF). Podczas prania, po jakichś 10-15 minutach (nie liczyłem dokładnie), pralka nie chce przejść na kolejny cykl, miga kontrolka pokazana na zdjęciu. Muszę ręcznie przekręcić na kolejny cykl. Dzieje się tak wtedy, gdy jest więcej ubrań w pralce, ale nawet nie ma połowy bębna załadowanego, więc nie ma mowy o przeładowaniu. Także muszę prać małą ilość ubrań, by pralka normalnie sama od początku do końca przeszła wszystkie cykle.
Próbowałem na różnych programach.
Czyściłem filtr, rurę odpływową, dopływową i sitko, przeczyściłem całą pralkę. Wygląda mi to, jakby pralka źle wyważała i gdy jest troszkę więcej ubrań, uznawała, że jest za dużo. Również myślałem, że może coś z grzałką, ale niby czuć, że szybko gorąca podczas prania.
Próbowałem na różnych programach.
Czyściłem filtr, rurę odpływową, dopływową i sitko, przeczyściłem całą pralkę. Wygląda mi to, jakby pralka źle wyważała i gdy jest troszkę więcej ubrań, uznawała, że jest za dużo. Również myślałem, że może coś z grzałką, ale niby czuć, że szybko gorąca podczas prania.