logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indesit XWA71283X W EU.1 – przerwanie cyklu, migająca kontrolka, zatrzymanie przy większym wsadzie

daromen2 05 Mar 2026 16:15 150 1
REKLAMA
  • #1 21855152
    daromen2
    Poziom 2  
    Pralka Indesit XWA71283X W EU.1 (typ LB2006TRF). Podczas prania, po jakichś 10-15 minutach (nie liczyłem dokładnie), pralka nie chce przejść na kolejny cykl, miga kontrolka pokazana na zdjęciu. Muszę ręcznie przekręcić na kolejny cykl. Dzieje się tak wtedy, gdy jest więcej ubrań w pralce, ale nawet nie ma połowy bębna załadowanego, więc nie ma mowy o przeładowaniu. Także muszę prać małą ilość ubrań, by pralka normalnie sama od początku do końca przeszła wszystkie cykle.

Próbowałem na różnych programach.
    Czyściłem filtr, rurę odpływową, dopływową i sitko, przeczyściłem całą pralkę. Wygląda mi to, jakby pralka źle wyważała i gdy jest troszkę więcej ubrań, uznawała, że jest za dużo. Również myślałem, że może coś z grzałką, ale niby czuć, że szybko gorąca podczas prania.
    Panel pralki Indesit z podświetlonymi diodami; czerwona strzałka wskazuje migającą kontrolkę cyklu Etykieta znamionowa pralki Indesit z modelem XWA 71283X W EU.1 i oznaczeniem E4
  • REKLAMA
REKLAMA