Pralka Beko MWUE7636CW, zawiesza się podczas cyklu. Niezależnie czy na początku, czy w połowie, czy na końcu. Sprzęt leciwy, lekko nie ma. Ale zero problemów do niedawna. Zaczęło się tak dziać sporadycznie. Aktualnie dzieje się coraz częściej. Na wyświetlaczu pojawiają się jakieś krzaki jak na foto, ledwo świecące. Zmiana programu pokrętłem, ożywia pralkę w takim sensie, że ekran świeci ok, program się zmienia na wybrany, można zacząć program od nowa.
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Wymieniłem kondensatory 10µF/25V przy przetwornicy - miał wysokie ESR, 1000µF/16V profilaktycznie. Nic to nie zmieniło. Ewentualnie myślę nad zmianą kondensatorów polipropylenowych.
Są jakieś znane wady tego modelu, typu padający kontroler, czyli wada fabryczna, jak np. w urządzeniach Samsunga? Czy raczej sprzęt nie ma wad fabrycznych i po prostu szukać na płycie sterownika lub zasilacza.
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Wymieniłem kondensatory 10µF/25V przy przetwornicy - miał wysokie ESR, 1000µF/16V profilaktycznie. Nic to nie zmieniło. Ewentualnie myślę nad zmianą kondensatorów polipropylenowych.
Są jakieś znane wady tego modelu, typu padający kontroler, czyli wada fabryczna, jak np. w urządzeniach Samsunga? Czy raczej sprzęt nie ma wad fabrycznych i po prostu szukać na płycie sterownika lub zasilacza.