Dzień dobry, mam problem z kotłem. Codziennie włącza mi się sam z siebie tryb przeciwzamrożeniowy, sterownik Smart TC resetuje się oraz od nowa aktualizuje, po czym włączony jest tryb przeciwzamrożeniowy, którego nie idzie przestawić na sterowniku, i tak za każdym razem. Gdy zresetuję kocioł, przez resztę dnia wszystko działa normalnie. Podejrzewam, że zaczęło się to od dostawienia zewnętrznego czujnika temperatury pogodówki. Ewentualnie od serwisu kotła, bo zbiegło się czasowo. Serwisant mówi, żeby zamienić miejscami przewody, jednak nic to nie dało i umywa ręce. Czy ktoś miał podobny problem?
De Dietrich MCR Home 24T
Smart TC
AI: Czy na kotle lub sterowniku pojawia się jakiś konkretny kod błędu lub komunikat w momencie, gdy włącza się tryb przeciwzamrożeniowy albo gdy sterownik się resetuje? Jeśli tak, proszę podać treść lub numer błędu.
Żaden błąd nie pokazuje się na kotle, sterownik pokazuje dwie kreski jakby nie czytał temperatury i pokazuje tryb przeciwzamrożeniowy.
De Dietrich MCR Home 24T
Smart TC
AI: Czy na kotle lub sterowniku pojawia się jakiś konkretny kod błędu lub komunikat w momencie, gdy włącza się tryb przeciwzamrożeniowy albo gdy sterownik się resetuje? Jeśli tak, proszę podać treść lub numer błędu.
Żaden błąd nie pokazuje się na kotle, sterownik pokazuje dwie kreski jakby nie czytał temperatury i pokazuje tryb przeciwzamrożeniowy.