logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio z CD do 200 zł - Sony CDX czy inne starsze modele?

ostry87 25 Gru 2005 16:59 2190 19
REKLAMA
  • #1 2114168
    ostry87
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam. Mam taki problem. Szukam radia z Cd tak do 200 złotych. Nie mówie oczywiście o nowym. Co możecie polecić?? Myślałem o Sony CDX z tej starszej seri (przed X-plod). Podoba mi sie ich wygląd i obsługa. Bardzo prosze o pomoc. Jakąś alternatywę byłbym wdzięczny :)
  • REKLAMA
  • #2 2114547
    grzesiek_nysa
    Poziom 25  
    Ocena: 57
    Hmmm.za 200 zl to kupisz jakies zdezelowane radio.Uciulaj ze 100 zl jeszcze to wtedy jakies w miare normalne radio kupisz,bo za 200 to nie mam koncepcji co ci polecic w miare mozliwego.

Pozdro
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2114753
    grzesiek_nysa
    Poziom 25  
    Odpusc sobie Sony kaleSony :) doloz te 100 zl i poszukaj sobie jakiegos pionka w tej cenie,bedziesz napewno bardziej zadowolony niz z tego co podales.

Pozdro
  • #5 2116590
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
    zgodze sie z kolega wyzej i polece pioneera
  • REKLAMA
  • #7 2117128
    grzesiek_nysa
    Poziom 25  
    Poszukaj cos takiego jak w pierwszym linku kolega wyzej podal.Kenwooda nie polecam,nie ma zbyt ladnego brzmienia,mozesz ewentualanie jeszcze za jakims JVC popatrzec,tez zle nie graja.

Pozdro
  • #8 2118225
    ostry87
    Poziom 12  
    O tym Pioneer-ku teraz myśle. Przeglądałem wypowiedzi o Pioneer-kach i sądze że jednak będzie to dobry wybór, a pożałować ty 50-70 złotych a potem za każdorazowym włączeniu radia żałować to pierdziele :)
  • #9 2119137
    mateo027
    Poziom 26  
    Ocena: 154
    A cos z wyzszych clarionow? Elegancko brmzi,pioneer nie dorówna.
  • #10 2119329
    coobah
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    mateo027 napisał:
    A cos z wyzszych clarionow? Elegancko brmzi,pioneer nie dorówna.

Hahaha! Dobre, dobre! To poszukaj "cos z wyzszych clarionow" w cenie 200 pln! Hahah, to mnie gosciu rozweseliles!! Nie czytasz postów w temacie na ktory odpowiadasz??????? Jest wyraźnie napisane jakim budżetem @O S T R Y dysponuje, a wyskakujesz tutaj z takimi propozycjami. Ty chyba jeszcze świętami żyjesz, a może sądzisz że Mikołaj mu przyniesie takie radio :)))))))

Ludzieee... :D
  • REKLAMA
  • #11 2124182
    PaoloFranduczi
    Poziom 11  
    ja ci proponuje radio z serii cda Alpine
    ja mam 7944high-end
    oczywiscie mozna spotkac w cenie poscierane 300a ale np7906
    miałem parenascie i tylko clarion i Alpine polecam a te sony to marketingowce do alpniki dokładasz procek i mozna regulowac opóznieniem w mili sek
    po prostu nic lepszego
  • #12 2124489
    ostry87
    Poziom 12  
    A co powiecie o blaupunkt. Dzisiaj miałem okazje posłuchać u znajomego i gra naprawde przyzwoicie. Miałem okazje porównać z Sony JVC Kenwood. Niestety nie z Pioneerem. Bardzo ładnie gra, a w tym zestawieniu najładniej. Test wiadomo amatorski. Ten sam utwór na różnych radiach. Różnice nawet w głębokości basu da się wyczuć i przy bardzo głośnej muzyce JVC Kenwood szybciej zniekształcają dźwięk, Sony troszke później A blaupunkt najpóźniej. Miałem okazje posłuchać SONY CDX-2500R, KENWOOD KDC-3031, JVC KD-S621 Blaupunkt Kiel CD32. Tyle że blaupunkt był nówką. I teraz pytanie które lepsze http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78733976 czy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78998234 ??
  • #13 2124572
    coobah
    Poziom 17  
    w tym przypadku i w tym wyborze co podałes to tylko Blaupunkt.
  • #14 2124601
    mateo027
    Poziom 26  
    Ocena: 154
    clarion wyzszy za 200 zl? no problem,winda,cd oczywiscie...wyzszy to nie znaczy car audio >500-700 pln ;-) a swetami moze byc,w koncu urlop nie :P
  • #15 2124659
    grzesp79
    Uczeń
    Ocena: 4
    ja kupiłem denver z biedronki za 250pln i jestem zadowolony
  • #16 2124715
    coobah
    Poziom 17  
    mateo027 napisał:
    clarion wyzszy za 200 zl? no problem,winda,cd oczywiscie...wyzszy to nie znaczy car audio >500-700 pln ;-) a swetami moze byc,w koncu urlop nie :P

@mat.eo, to podaj linka do takiego clariona... Mowisz, ze masz urlop?? No to witam w klubie:). Ja dopiero w drugim tyg. stycznia wracam do pracy :)

@grzesp79, my tutaj mowimy o odtwarzaczach z ktorych chcemy posluchac muzyki, a nie "rzępolenia".. :) Denver powiadasz ;)...
    pozdro!
  • #18 2193655
    marozi
    Poziom 11  
    Witam.
    Wątek już umarł smiercią naturalną
    Postaram jednak by odżył DLA MNIE :), bo mam identyczny problem, a nie chce zakłądac tematu, skoro już takowy istnieje.
    Temat sie urwał, a nie doszło do rozwiązania problemu i podjęcia decyzji.
    Prosiłbym o propozycje tych radii do samochodu. Z linków które podawaliście odnalazłem nast. radia :

-Pioneer deh-1590r
    -Pioneer deh-1400
    -Kenwood kdc 2024s
    -Kenwood kdc 307
    -http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78998234 (nie wiem jaki to model)

Czy mam wybrać, któryś z tych modeli ? Tylko tyle jest sensownych moedli w tej cenie.
  • #19 2194669
    coobah
    Poziom 17  
    z tego co podałes to ja wybrabym :
    KENWOOD KDC-307

nie wiem jak ten drugi Kenwood, ale ten ma wyjscie RCA.. Wzmaka bedziesz mogl sobie z czasem podpiac do niego.. Z tego co sie orientuje to te niski Pioneery są troche lipne, bo mocno okrojone w porownaniu do wyzszych "braci"
    ale moze niech sie ktos jeszcze wypowie..:)

pozdro!
  • #20 2195275
    marozi
    Poziom 11  
    Dzięki coobah za odpowiedź. Napisałeś, że "z tych które podałęm", ale jak mówie : ja podąłem je,wypisując radia do których przez cały czas trawania tego wątku, podawaliście linki. Także pewnie istnieją również inne. Ja sie na tym nie znam wcale, wiec nawet nie probóuje składać propozycji. Bo na allegro radii do 200 zl jest pełno, choćby PIONERÓW (przez jedno "e" :P).
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując radia samochodowego z odtwarzaczem CD do 200 zł, dyskusja wskazuje, że w tej cenie trudno znaleźć dobre, nieuszkodzone modele. Zalecane jest dołożenie około 100 zł, aby kupić radio o lepszej jakości dźwięku i funkcjonalności. Wśród polecanych marek dominują Pioneer i Blaupunkt, które oferują lepsze brzmienie i trwałość niż Sony z serii CDX (przed X-plod). Alternatywnie wymieniano modele Kenwood i JVC, choć Kenwood oceniany jest jako mający gorsze brzmienie. Clarion jest również chwalony za jakość dźwięku, jednak modele z wyższej półki Clarion mogą przekraczać budżet. Wskazano konkretne modele Pioneer (np. DEH-1590R, DEH-1400), Kenwood (KDC-2024S, KDC-307), Blaupunkt (Kiel CD32) oraz Sony CDX-2500R. Warto zwrócić uwagę na wyjścia RCA w Kenwood KDC-307, co umożliwia podłączenie wzmacniacza. W dyskusji pojawiły się także linki do ofert Allegro z różnymi modelami, jednak większość uczestników sugeruje, że za 200 zł można liczyć na sprzęt używany, często z widocznymi śladami użytkowania. Podsumowując, najlepszym wyborem w tym budżecie są używane radia Pioneer lub Blaupunkt, ewentualnie Kenwood, z uwzględnieniem dołożenia niewielkiej kwoty ponad 200 zł dla lepszej jakości i funkcjonalności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA