logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] RTX 5070 Ti – poszarpane krawędzie i brak wygładzania po świeżej instalacji systemu

Niuwald 15 Mar 2026 01:32 234 3
REKLAMA
  • #1 21862662
    Niuwald
    Poziom 4  
    Ocena: 77
    Witam.

Wczoraj zainstalowałem świeży system i po instalacji programów i gier zauważyłem ze jakis dziwny obraz jest, mam wrażenie ze krawędzie sa nie wygładzone, sterowniki od karty aktualne rozdzielczość taka jaka zawsze byla, ponizej wrzucam zdjęcie jak to wyglada:

Karta to RTX5070 TI

Co to moze byc ?

Zbliżenie ekranu z ikonami aplikacji na niebieskim tle, widoczne ziarniste piksele i postrzępione krawędzie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21862666
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5422
    Niuwald napisał:
    sterowniki od karty aktualne

A pozostałe sterowniki?
    W menedżerze urządzeń nie ma znaków zapytania czy wykrzykników?
  • REKLAMA
  • #3 21862733
    Niuwald
    Poziom 4  
    Wszystko poinstalowane razem z aktualizacjami.

Zrzut Menedżera urządzeń z listą kart graficznych AMD Radeon i NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti

Zauwazyłem jeszcze w ustawieniach karty ze DSR - Gładkość jest wyłączona i nie mozna jej wlaczyc :/ czy to moze byc przyczyna ?

Zrzut panelu NVIDIA: ustawienia 3D, zaznaczone „DSR – gładkość” ustawione na „Wył.”
  • #4 21862971
    Niuwald
    Poziom 4  
    Problem rozwiązany, dla podobnych sytuacji polecam "Zrestartować telewizor do fabrycznych ustawień" <-- w moim przypadku własnie to sie okazalo skuteczne.
REKLAMA