logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferdek 7018 - Jak pobrać listę programów Cyfra+ przez satelitę?

ravano 25 Gru 2005 19:36 2751 8
REKLAMA
  • #1 2114542
    ravano
    Poziom 11  
    MAm Ferdka 7018 i mam pewien soft, ale nie moglem do niego znalezc listy cyfry+, wiec mam pytanie: jak ściągnąć listę przez satelitę??
    Wgranie softu najnowszego nie wchodzi w grę ponieważ obraz tnie mi się co 5 minut i chce sprobowac ze starym softem.
  • REKLAMA
  • #2 2114684
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2114812
    ravano
    Poziom 11  
    Czemu nie wgram listy z pliku? Otoz potrzebuje starego softu bo chce cos sprawdzic, a ta lista do ktorej podales mi link to jest lista która współgra tylko z nowym softem, TAk więc jak wgram stary soft to ta lista po prostu nei będzie działała....
    A czemu nie chce wgrac nowego softu? otóż prosze zajrzec tutaj:https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic416381.html

Aha i jeszce jedno, to wiecie jak ściągnąć listę programów z satelity? Jeśli tak to napiszcie:D
  • REKLAMA
  • #5 2115012
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2115017
    kielonek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    ravano napisał:
    ... Aha i jeszce jedno, to wiecie jak ściągnąć listę programów z satelity? Jeśli tak to napiszcie:D

Widzę, że chodzi Ci o FERGUSONA jak ściągnąć listę z satelity znajdziesz na www.polaloteam.lh.pl jest tam też FORUM więc zapraszam!

Możesz też zmienić DATABASE starej nowej list i zmienić na odpowiednią do "starego" softu, ale o tym znajdziesz TU

Pozdrawiam i ZAPRASZAM
  • #7 2115275
    ravano
    Poziom 11  
    Hehe, dobra chlopaki sciągnąłem liste z satelity, wczesniej nie umialem poniewaz jak robilem tak jak mi napisaliscie to wyskakiwala kłódka (hasło??) i nie wiedzialem co nacisnac,,,nacisnalem 4 razy 0 ( takie haslo chyba bylo) i potem już poszlo gladko, sprawdziem stary soft i tę liste z satelity, jednak to mi nei pomoglo w rązwiązaniu problemu ktory opisalem tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic416381.html (obraz tdalej tnie, zajrzyjcie do tego topicu jak bedziecie mieli czas:d)
  • REKLAMA
  • #8 2115984
    MIREK54
    Poziom 26  
    Ocena: 34
    Jak zwykle w takiej sytuacji radzę znależć miejsce które może powodować taki objaw.Na pierwszy ogień proponuję przenieść tuner do sąsiada i sprawdzić na jego instalacji-resztę już chyba wiesz!
    Powodzenia!
  • #9 2127519
    ravano
    Poziom 11  
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,,,problem z wieszaniem sie obrazu zostal rozwiązany:D

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz tunera Ferdek 7018 chciał pobrać listę programów Cyfra+ przez satelitę, unikając aktualizacji oprogramowania z powodu problemów z cięciem obrazu. Zaproponowano mu wgranie gotowej listy kanałów z pliku IRD, co jest szybsze niż aktualizacja przez satelitę, jednak pliki dostępne online współpracują tylko z nowym softem. Instrukcje pobierania listy z satelity obejmują automatyczne wyszukiwanie kanałów na satelicie HotBird 13.0E z wyłączoną opcją "Tylko niekodowanie" i włączeniem wyszukiwania szczegółowego. Aby ominąć blokadę (hasło), należy nacisnąć cztery razy "0". Wskazano również możliwość modyfikacji bazy danych listy kanałów, aby była kompatybilna ze starym oprogramowaniem. Problem z cięciem obrazu nie został rozwiązany przez pobranie listy z satelity, ale ostatecznie autor potwierdził rozwiązanie problemu z zawieszaniem obrazu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA