logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radyjko samochodowe Junsun v9 Pro– niezależna regulacja głośności Radia FM i lektora Google Maps

gglord 19 Mar 2026 04:43 405 3
REKLAMA
  • #1 21865657
    gglord
    Poziom 3  
    Hej, posiadam to radyjko i ogólnie wszystko OK poza jedną rzeczą. Czy można osobno zmienić dźwięk radia FM, a osobno lektora nawigacji Google Maps? Np. gdy ściszę samo radio FM, to jest jakiś sposób, aby głos lektora można było zwiększyć, aby nie ściszał się razem z radiem? Czyli radio gra cicho, a głos lektora jest głośny. Grzebałem w ustawieniach wewnątrz Google Maps i poziom głośności jest na full. W ustawieniach fabrycznych też próbowałem zmieniać na wiele sposobów i nic. Mogę coś zrobić? Czy dać sobie spokój? Miłego dnia. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21865737
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2420
    Nie wiem czy w tym radiu to będzie tak działać. Działa u mnie w oryginalnym systemie audio w aucie, który ma Android Auto. Poziom głośności lektora mogę zmieniać w momencie odtwarzania komunikatu przez Google Maps. Jest to trochę upierdliwe, bo komunikaty są krótkie, ale działa.
  • REKLAMA
  • #3 21865951
    gglord
    Poziom 3  
    >>21865737 Niestety w tym radiu nie da się ustawić osobno dźwięku z Google Maps. Dowiedziałem się, że radio nie ma jednego głównego suwaka do Map Google. Z tego, co wiem, w tych ukrytych ustawieniach podobno jest osobny suwak głośności dla samej nawigacji, ale z tego, co pamiętam, to się chyba inaczej nazywało lub nie było takiej opcji i zmiana nic nie dawała. Ogólnie nazewnictwo jest różne w Factory Settings, więc może nie mogę znaleźć opcji "Navigation sound" lub "Mixing ratio", albo, tak jak pisałem, tej opcji nie ma.
  • #4 21866082
    borba
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    >>21865951
    Tu sprawdzałeś?
    https://xdaforums.com/search/73331248/?q=junsun+v9&o=relevance
    Bo jeżeli masz to na oryginalnym (nie fejkowanym na 13, 14 czy 15 wersję) Androidzie, to powinna być osobna głośność na aplikację typu mapy właśnie. Przynajmniej w Teyes CC3 (Android 10) tak mam, że osobno jest ustawienie Map, osobno połączeń bluetooth, a osobno mam sterowanie głośnością ogólną.
REKLAMA