logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Horizon UPC – czy drugi dekoder wymaga rejestracji numeru urządzenia?

homer14 23 Mar 2026 18:19 174 1
REKLAMA
  • #1 21868830
    homer14
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam umowę z UPC i dekoder horizon, i czasem zabierają go na działkę, gdzie też UPC świadczy usługi. Przepinam kable i choć nie mam telewizji, to jest internet. Więc wymyśliłem sobie, że może kupię drugi dekoder, taki sam, i bez przepinania będzie działał, skoro ten domowy działa, o jest zasilany z kabla analogowego. Niestety wyskakuje błąd 1001, sprawdź połączenie lub sprawdź kabel, coś takiego. Stąd moje pytanie: czy numer urządzenia musi być wprowadzony u nich, czy po wymianie u niektórych odbiorców na inny dekoder, bo UPC przeszło w Play, został on jakoś zdalnie zdezaktywowany.
  • REKLAMA
  • #2 21868884
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5396
    homer14 napisał:
    Stąd moje pytanie czy numer urządzenia musi być wprowadzony u nich czy po wymianie u niektórych odbiorców na inny dekoder bo UPC przeszło w Play został on jakoś zdalnie zdezaktywowany.

Sam sobie odpowiedziałeś, a to znaczy, że żaden drugi/inny sprzęt, który nie jest legalnie wydany przez operatora i zapisany na konto danego abonenta, NIE zadziała.

Ale jest opcja multiroom - dostaniesz drugi dekoder, czyli Mediabox, i możesz go na działkę zabierać.
    Niestety, nie ma dysku, nie oferuje internetu, działa na nim tylko telewizja.
REKLAMA