logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi S3 8L 1.6 LPG - czy skrzynka 1J0937550M zastąpi inna końcówka?

wojciechowskidaniel1 29 Mar 2026 08:26 180 6
REKLAMA
  • #1 21872904
    wojciechowskidaniel1
    Poziom 2  
    Otwarta skrzynka bezpieczników przy akumulatorze w komorze silnika, z grubymi przewodami i śrubami
    Witam. Potrzebuję informacji. Chcę wymienić skrzynkę bezpieczników przy akumulatorze. Ale nie mogę znaleźć zamiennika. Audi S3 8L 1.6 benzyna, gaz. Nr skrzynki to 1J0937550M. W żadnym sklepie nie ma takiej. Jedynie inna końcówka liter. Końcówki M nie mogę znaleźć. Czy pasowałby inny? Ktoś się orientuje?
    Skrzynka bezpieczników na akumulatorze w komorze silnika, z widocznym numerem 1J0 937 550 M

AI: Podasz rocznik auta i najlepiej VIN albo kod silnika? Bo przy VAG po samej końcówce literowej ciężko sprawdzić, czy dany numer jest zamienny.
    WAUZZZ8LZWA109252 to nr VIN.
    Rok produkcji to 1998
    AI: Jakie dokładnie numery z inną końcówką udało Ci się znaleźć i czy nowa skrzynka ma taki sam układ bezpieczników oraz te same złącza/mocowania jak Twoja 1J0937550M?
    Wydaje się, że są podobne, jak nie takie same. Końcówki są różne, np. AA, AAC, D, AB, OA i wiele innych
  • REKLAMA
  • #2 21873025
    Zaz13
    Poziom 29  
    Ocena: 260
    Po co chcesz ją wymieniać? Jeżeli przez to małe przygrzanie to nie ma sensu je zmieniać. Odkrec przewód wyczyść gniazdo i oczko i przesmaroj smarem miedzianym. Skręć i po kłopocie.
  • REKLAMA
  • #3 21873044
    wojciechowskidaniel1
    Poziom 2  
    Brat mi tak polecił. On w Astrze wymieniał, bo nie chciał mu odpalać. Prądu nie dostawał. I ja właśnie mam taki problem, że nie daje prądu z akumulatora w ogóle
  • REKLAMA
  • #4 21873842
    Zaz13
    Poziom 29  
    Podkręcaj,wyczyść,przesmaroj miedzianym i będzie smigac
  • REKLAMA
  • #5 21873994
    wojciechowskidaniel1
    Poziom 2  
    Dalej nic. Czytałem, że może nie mieć masy. Muszę spróbować znaleźć, gdzie, jeśli tak. Albo dorobić dodatkową masę
  • #6 21874592
    Zaz13
    Poziom 29  
    Sprawdzałeś czy +12v jest na rozruszniku i alternatorze?
  • #7 21874760
    wojciechowskidaniel1
    Poziom 2  
    Tego nie sprawdzałem. Dopiero wróciłem do Polski. Stał parę miesięcy. Będę się za niego brał

Podsumowanie tematu

✨ Właściciel Audi S3 8L z silnikiem 1.6 benzyna/gaz z 1998 roku poszukuje zamiennika skrzynki bezpieczników przy akumulatorze o numerze 1J0937550M. Problemem jest brak dostępności dokładnie tej wersji z końcówką "M" w sklepach. Zauważono, że istnieją podobne skrzynki z różnymi końcówkami literowymi, takimi jak AA, AAC, D, AB, OA, które mają zbliżony układ bezpieczników oraz podobne złącza i mocowania. Wskazano, że sam numer z końcówką literową nie wystarcza do jednoznacznego potwierdzenia zamienności, dlatego ważne jest porównanie układu bezpieczników i mechanizmu mocowania. Podano również numer VIN pojazdu (WAUZZZ8LZWA109252) dla precyzyjnej identyfikacji części. Brak jednoznacznej informacji, czy inna końcówka będzie w pełni kompatybilna, jednak podobieństwa sugerują możliwość zastosowania alternatywnej skrzynki bezpieczników o innym oznaczeniu końcówki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA