logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MSI Mystic Light z płytą Biostar - czy da się podłączyć ledy do AC Shadows?

czekins 29 Mar 2026 15:27 141 2
REKLAMA
  • #1 21873183
    czekins
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Witam. Zaczynam swoją przygodę z grą AC:Shadows i chciałbym podłączyć i chciałbym podłączyć sobie ledy MSI Mystic Light.
    Posiadam płytę główną Biostar, jestem w tym temacie zielony, więc moje pytanie brzmi - czy jest jakakolwiek możliwość podłączenia owych ledów?
    Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi
    Zrzut ekranu strony AliExpress z ofertą taśmy LED RGB i ceną 3,76 zł Zrzut ekranu z „Informacje o systemie” w Windows 11, z zaznaczoną płytą główną BIOSTAR A520MH 3.0
    Zrzut ekranu ustawień gry: opcja „MSI Mystic Light” jest wyszarzona i zablokowana

AI: Jaki masz dokładnie model płyty głównej Biostar?
    Produkt płyty głównej A520MH 3.0

AI: Co to dokładnie za ledy - taśma RGB/ARGB, wentylatory, obudowa z podświetleniem czy jakiś kontroler MSI Mystic Light?
    Adresowalne etui z cyfrowym WS2812b z paskiem LED do 5V 3pin etui z nagłówkiem ARGB Asus Aura Sync RGBIC Fusion MSI Mystic
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21873416
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3534
    Ta płyta nie ma złącza do podłączenia ARGB więc Sobie nie podłączysz i nie będziesz mógł sterować z aplikacji.

Można kupić jakiś zewnętrzny kontroler ARGB, chociażby:
    https://www.amazon.pl/Kontroler-3-pinowy-Cont...er-Komputerowe-Wentylatory/dp/B0CYQ9LYZ2?th=1
    https://pl.aliexpress.com/item/1005006137694089.html
    i będzie można sterować manualnie ale to nie będzie działało z grami czy aplikacjami.
  • #3 21883077
    czekins
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Znalazłem taki kontroler do ARGB, ale wpinany przez USB jest kontrolowany za pomocą programu. Dziękuję
REKLAMA