logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nikon CoolPix L820 i SanDisk Ultra SDXC 64GB - aparat nie widzi zdjęć

tescozyciem321 04 Kwi 2026 07:47 123 1
REKLAMA
  • #1 21877155
    tescozyciem321
    Poziom 2  
    Witam kilka miesięcy temu kupiłem aparat Nikon CoolPix L820 potem dokupiłem do niej kartę pamięci konkretnie SanDisk Ultra SDXC 64gb. I tak karta działała i służyła aż do wczoraj gdy po sesji zdjęciowej na mieście po włożeniu do komputera i włożeniu do aparatu przestała wyświetlać zapisane na karcie obrazy które wcześniej robiłem na komputerze odwrotny skutek. Trzeba dodać że na ekranie aparatu pojawia sie komunikat "Plik nie zawiera żadnych danych o zdjęciu" próbowałem sposobem żeby sformatować kartę pod aparatem a potem z komputera zgrać je na kartę, bezskutecznie. Czy ktoś się kiedyś z takim problemem spotkał? Jeżeli tak to proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21877177
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1610
    Katy pamięci się uszkadzają szczególnie gdy zmienia się urządzenia może dojść do przepięcia. Są karty SD z transmiterem wifi jeśli aparat go nie posiada i zdjęcia przesyłać do telefonu i do chmury dla bezpieczeństwa przed uszkodzeniem karty.
    Pokaż widok z zarządzania dyskami jak jest karta widziana.
REKLAMA