logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moduł ETHM1 plus od Satela - aktualizacja z wersji 2.07 - nie idzie

LENIWIEC_PL 05 Kwi 2026 14:14 237 1
  • #1 21877873
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Ocena: 320
    Witam.
    Temat dotyczy modułu ETHM1 PLUS w zestawie z Integra 24.
    Wiem, że centrala może troszkę przestarzała, ale do automatyki w kontenerze wystarcza idealnie.
    Problem mam z tym ETHM-em ponieważ nie idzie go zaktualizować, ciągle wyskakuje błąd aktualizacji tak jak na obrazku niżej.
    Macie na to jakiś sposób?
    Obecnie wersja oprogramowania modułu ETHM to 2.07, próbowałem zaktualizować do najnowszego, nie idzie, próbowałem zaktualizować o 1 wyżej, też nie idzie, po środku, też nie idzie, próbowałem na 2 różnych kabelkach, na 2 różnych komputerach i też nie idzie. Czy coś mogę robić źle?
    Podczas aktualizacji komputer wisi na 99% erasing, a po 3 minutach jest błąd tak jak na obrazku niżej.

Zrzut ekranu z programu ISP: aktualizacja ETHM-1 Plus zatrzymana na 99% „Erasing” i okno „Error - try again?”
  • #2 21877961
    Zielonka
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    Witaj
    Moim zdaniem uszkodzony jest SPI Flash na płytce. Można by się pokusić o jego wymianę. Ale do tego przydał by się programator do SPI Flash. Można spróbować bez. Lecz nie wiadomo co w nim siedzi i po wymianie może okazać się, że ETHM przestanie działać. Zawsze można go spakować i wysłać do Satela. Satel serwisuje swoje urządzenia po okresie gwarancyjnym.
    Pozdrawiam
    W.B.
REKLAMA