Nieprawda! OWT jest także dala uczniów liceów! Popytaj swoich nauczycieli - powinni Ci kogoś polecić.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMichal19881 napisał:
To jest tylko dla uczniów techników z powodów organizacyjnych.
Michal19881 napisał:bialybiel napisał:Chciałbym wystartować w przyszłorocznej edycji Olimpiady Wiedzy Tehcnicznej, jestem uczniem I klasy L.O, tak więc w mojej szkole nie mogę znaleź osoby która zajełą by się przygotowaniem mnie do tej że olimpiady. W związku z tym proszę o wskazanie osoby godnej polecenia, która mogła by zając się moim przygotowaniem, z okolic Katowic.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
To jest tylko dla uczniów techników z powodów organizacyjnych.
Cytat:Właśnie dlatego twierdzę że OWT jest tylko dla ludzi z techników.i jak widze twoje szanste w II klasie LO... to juz inna bajka.. Praktycznie musiałbyś przerobić cały materiał technikum elektronicznego. Moze oprócz pracowni.
Miły88 napisał:
Na I etap powinna ci wystarczyć wiedza z liceum (fizyka, matematyka, chemia)
Cytat:Cytat:
i jak widze twoje szanste w II klasie LO... to juz inna bajka.. Praktycznie musiałbyś przerobić cały materiał technikum elektronicznego. Moze oprócz pracowni.
Właśnie dlatego twierdzę że OWT jest tylko dla ludzi z techników.
Z czym licealista pójdzie na OWT? Ze znajomością prawa Ohma i Kirchoffa z fizyki? Litości.
To tak samo jakby uczeń szkoły zawodowej na zawód spawacza pchał się na konkurs recytatorski.
Już na etapie szkolnym są wymagające zadania np z analizy schematów wzmacniaczy i obliczania ich parametrów, a przyswojenie całego materiału z przedmiotów zawodowych z 4 lat nie jest krótkie ani łatwe.
Ci licealiści co dostali się do finału OWT to pewnie elektronika była ich drugim życiem, hobby; bo w szkole mieli pewnie co najwyżej ww. prawo Ohma na fizyce.
Dodano po 33 [minuty]:
Miły88 napisał:
Kompletna bzdura.
Nie wiem po co chemia i matematyka, fizyka w małej części ale głównie elektronika.
Brałem udział w OWT 2 czy 3 lata i wiem co mówię.
Michal19881 napisał:
Miły88 napisał:
Kompletna bzdura.
Nie wiem po co chemia i matematyka, fizyka w małej części ale głównie elektronika.
Brałem udział w OWT 2 czy 3 lata i wiem co mówię.
Cytat:
OWT jest olimpiadą interdyscyplinarną przeznaczoną dla uczniów ponadgimnazjalnych szkół średnich,(...)
Zawody Olimpiady są trzystopniowe i polegają na rozwiązaniu podczas zawodów:
Istopnia - zestawu testów z podstawowych zagadnień techniki, także fizyki, matematyki oraz kilku prostych zadań technicznych
IIstopnia - zadania z optymalizacji lub informatyki oraz zadań tematycznych
IIIstopnia - 2 spośród 3 zadań tematycznych oraz problemu technicznego
tosny napisał:Wyniki 34 OWT są już wysłane dla tych, który podali w ankiecie maila. Ale dla wszystkich publikacja w sieci:
http://www.strona-owt.yoyo.pl/wyniki34.html
Nawiasem mówiąc, co myślicie o tej stronie ??
resistancia napisał:tosny napisał:Wyniki 34 OWT są już wysłane dla tych, który podali w ankiecie maila. Ale dla wszystkich publikacja w sieci:
http://www.strona-owt.yoyo.pl/wyniki34.html
Nawiasem mówiąc, co myślicie o tej stronie ??
a gdzie poszanowanie prawa o nie ujawnianiu danych osobowych![]()
nikt Cię nie upoważnił do tego, co innego jak lista będzie na oficjalnej stronie OWT