Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Moje pytanie w szczególności kieruję do osób posiadających wiedzę z zakresu pomo sbc w Mercedesach. Posiadam Mercedesa W211 r. '03 VIN WDB2110161A362239 i niestety pompa sbc zakończyła swój żywot w takim stopniu, że regeneracja nie wchodzi w grę. Przymierzam się do kupna sprawnej pompy, ale mam pewną zagwozdkę, jeśli chodzi o dobór modelu po numerze. Aktualnie w moim aucie znajduje się pompa sbc o numerze sterownika: 0 265 960 018 z blokiem hydraulicznym o numerach 0 265 250 062, A 004 431 99 12. Problem w tym, że te numery nie występują w katalogu wg VIN dla mojego auta. Według VIN w katalogu pompy posiadały oznaczenie jak na zdjęciu
Czy w związku z tym muszę szukać pompy z identycznym oznaczeniem jak pompa zamontowana u mnie w aucie, czy mogę zamontować jakąkolwiek inną bez względu na numerację, czy też posiłkować się numerami z katalogu po VIN? Z góry dziękuję za wszelką pomoc w temacie.
Czy w związku z tym muszę szukać pompy z identycznym oznaczeniem jak pompa zamontowana u mnie w aucie, czy mogę zamontować jakąkolwiek inną bez względu na numerację, czy też posiłkować się numerami z katalogu po VIN? Z góry dziękuję za wszelką pomoc w temacie.