logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefunken AURUM55UHD Vestel 17MB130P czerwona dioda LED miga, ale ekran jest tylko niebieski/czarny

Pakman99 08 Kwi 2026 18:37 324 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21879967
    Pakman99
    Poziom 1  
    Cześć! Na zdjęciu widać informacje, które mam!!! Problem z telewizorem polega na tym, że kiedy przywracałem go do ustawień fabrycznych z menu, wysiadło zasilanie. Po tym telewizor nie chce się włączyć. Świeci się na czerwono, a jeśli nacisnę przycisk zasilania, miga, a ekran zmienia kolor na niebieski, ale to wszystko. Wypróbowałem już inne sugestie, aby spróbować to naprawić, ale nie zadziałały. Dlatego myślę, że musi to być kwestia ponownej instalacji oprogramowania układowego. Co o tym sądzisz? Dzięki!

Etykieta na telewizorze Telefunken z modelem AURUM55UHD, danymi zasilania i ostrzeżeniami
    AI: Jakich rzeczy już dokładnie próbowałeś? (reset zasilania, odłączenie na jakiś czas, firmware USB, combo przycisków itp.)
    Próbuję power reset, odłączenie na jakiś czas, chyba potrzebuję firmware
    AI: Czy możesz opublikować pełne informacje z naklejki / zdjęcia wewnątrz telewizora lub z tyłu, w szczególności numer obudowy / płyty głównej i wersję?
    Tak, umieściłem pełne informacje na naklejce z tyłu.

Według numerów naklejek myślę, że jest to:;

Telefunken AURUM55UHD
    Panel : VES550QNDL - 2D - N11
    podstawa 17MB130P Vestel
  • REKLAMA
  • #2 21880256
    flinc
    Poziom 30  
    Ocena: 153
    W Google wpisz TELEFUNKEN Tryb serwisowy
    T-CON do sprawdzenia
REKLAMA