Taki pojawił się temat. Nie najnowszy "Fudżik". P558 na PCB D3600-A14. i5. Esprimo P558. Windows 11 Pro. Wyłącza się nagle. Głównie dzieje się to po poranku. Pierwsze włączenie. Uruchamia się poprawnie, logowanie, kawa.... i nagle OFF. Nie ma możliwości odpalenia maszyny bez odcięcia zasilania. Potem komputer wstaje i działa cały dzień bez zarzutu. Szukając historii tych modeli, bo mam ich kilka, gdy były jeszcze na gwarancji FSC producent wymieniał całą płytę. Ten już jest po okresie wsparcia. Szybki demontaż płyty, oględziny, szybkie pomiary C z przetwornicy CPU i RAM'u ale rezystancje szeregowe są mniej więcej w normie. Na domiar złego druga z tego typu maszyn ma to samo. Wygląda na jakiś problem "globalny". FSC nic nie powie, tylko wymiana za...9k. dziennik zdarzeń - Kernel Power więc problem sprzętowy. Kiedyś był podobny problem - podmieniałem zasilacz z innego sprawnego - bez zmian. FSC wymieniło płytę. Wertowanie netu co do tego modelu jakoś mi nie wychodzi. Szczerze - nie wiem w co się wgryźć. Te zawieszenie się płyty daje do myślenia że jest konieczny jej "reset".