Asus rog strix b850-a Gaming WiFi brak obrazu po uruchomieniu.Diody świecą się w następującej kolejności dram kilka sek. gaśnie Cpu i brak obrazu z dp i hdmi przez płaczą na płycie głównej na testowej karcie graficznej gtx 1060 to samo.Płyta włącza się, ale brak obrazu Wgrałem najnowszy bios 1644 poprawnie zakończyła się instalacja po ok. 3 min i dalej ten sam problem.Porty usb niby martwe wpinam myszkę nic klawiaturę też się nie świeci, ale 4 pendrive z diodami do różnych portów usb na płycie każdy świeci.
CPU RYZEN 5 7600
RAM CORSAIR VENGANCE 5600 MT/s
ZASILACZ GIGABYTE 850 W Modularny.
Obecnie brak pomysłów, co zrobić.
AI: Ile masz kości RAM, w jakich slotach są wpięte i czy odpalałeś płytę tylko na 1 kości (najlepiej w A2, potem B2) oraz bez EXPO?
Nie wiem, czy ma EXPO włączone, wgrałem czysty bios, bo nie chciała prostować.Ram wpialem do A2 to samo Do B2 to samo Wpialem 2 kości 1 A2 a druga B2 I dalej nic.
AI: Czy sprawdziłeś podstawy montażu: 24-pin zasilanie CPU 8-pin/8 4 są na pewno dobrze wpięte, robiłeś clear CMOS i oglądałeś socket/CPU pod kątem krzywych pinów albo zabrudzeń?
Tak wpialem 24 pin siedzi poprawnie w PSU i na płycie 2x8 pin Cpu wpialem oby dwa kable też dobrze siedzą w swoich gniazdach.Płyta ma wszystkie piny proste w Sockecie.
CPU RYZEN 5 7600
RAM CORSAIR VENGANCE 5600 MT/s
ZASILACZ GIGABYTE 850 W Modularny.
Obecnie brak pomysłów, co zrobić.
AI: Ile masz kości RAM, w jakich slotach są wpięte i czy odpalałeś płytę tylko na 1 kości (najlepiej w A2, potem B2) oraz bez EXPO?
Nie wiem, czy ma EXPO włączone, wgrałem czysty bios, bo nie chciała prostować.Ram wpialem do A2 to samo Do B2 to samo Wpialem 2 kości 1 A2 a druga B2 I dalej nic.
AI: Czy sprawdziłeś podstawy montażu: 24-pin zasilanie CPU 8-pin/8 4 są na pewno dobrze wpięte, robiłeś clear CMOS i oglądałeś socket/CPU pod kątem krzywych pinów albo zabrudzeń?
Tak wpialem 24 pin siedzi poprawnie w PSU i na płycie 2x8 pin Cpu wpialem oby dwa kable też dobrze siedzą w swoich gniazdach.Płyta ma wszystkie piny proste w Sockecie.