logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Encyklopedia Multimedialna PWN 2009 z Empiku - skąd odzyskać numer seryjny?

RetryParity 23 Kwi 2026 22:15 462 3
REKLAMA
  • #1 21889645
    RetryParity
    Poziom 2  
    Cześć, jestem Mariusz.
    Mam problem, bo kupiłem kiedyś w Empiku płytkę z programem Encyklopedia Multimedialna PWN 2009. Zainstalowałem na komputerze, który się popsuł. Los chciał, że zgubiłem gdzieś karteczkę z numerem seryjnym. Żeby zainstalować program na nowym komputerze, nieodzowny jest ten numer seryjny. Czy ktoś mógłby mi podać na tym forum ten numer seryjny? Z poważaniem. Mariusz.
    AI: Czy masz jeszcze oryginalną płytę, pudełko albo jakiś dowód zakupu z Empiku (paragon, fakturę, potwierdzenie zamówienia)?
    Mam oryginalną płytę
    AI: Próbowałeś już kontaktować się z PWN albo Empikiem w sprawie odzyskania numeru seryjnego? Jeśli tak, to co ci odpowiedzieli?
    Pisali, że już nie mają.
  • REKLAMA
  • #2 21889711
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 440
    RetryParity napisał:
    Pisali, że już nie mają.

RetryParity napisał:
    . Los chciał, że zgubiłem gdzieś karteczkę z numerem seryjnym

Pisanie na karteczkach? Na przyszłość napisz markerem do pisania na plastiku na płytce!
    RetryParity napisał:
    Zainstalowałem na komputerze, który się popsuł.

Jaki jest los, tego uszkodzonego komputera? Czy fizycznie go posiadasz?
    Możesz ewentualnie zamieścić ogłoszenie, że potrzebujesz kupić, ewentualnie dokonać zamiany na inny przedmiot, tego klucza instalacyjnego.
  • REKLAMA
  • #3 21889794
    Citizen75
    Poziom 30  
    Ocena: 470
    W jakim sensie popsuł się komputer? Uszkodził się sprzęt czy system operacyjny? Jeśli nadal masz stary komputer i nie przeinstalowałeś systemu operacyjnego to można spróbować naprawić ten system operacyjny. Być może udałoby się odzyskać numer instalacyjny tej encyklopedii zapisany w rejestrze systemu. Tu nie ma jednak pewności, że jest on zapisany w jawnej postaci w rejestrze systemu. Może to być "inny plik", zapisany "gdzieś" na dysku.
  • #4 21889806
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 440
    Wartość tego to max. 20 zł.
    Jak za 20 zł, ktoś będzie szukał w rejestrach, to jestem pełen podziwu.
REKLAMA