Witam Państwa, w moim Peugeocie 508 z 2017 r. SW prawy głośnik wysiada powoli (charczy). Planuję wygłuszyć drzwi kierowcy i pasażera (sam przód) i wymienić głośniki. Wygłuszenie matami Bitmat, a z głośnikami już mam lekki problem. Radio i elektryka zostają fabryczne, bez wzmacniacza itd. (chyba że kiedyś o tym pomyślę). Głośniki fabryczne mają prawdopodobnie impedancję 4 omów. Znalazłem FOCAL ISU165 oraz Audison APK 165, ewentualnie Hertz DSK 165.3. Zastanawiam się nad tą trójką, bo Focale są ok, ale z opinii mają bardzo ostre brzmienie. Audison jedynie mnie martwią pod względem swojej mocy (pik 300 W) i boję się o obciążenie radia i elektroniki. Dystanse wydrukuję z drukarki 3D z ABS. Do tego adaptery głośnikowe, żeby nie ciąć kabli. Prośba o pomoc w wyborze głośników. Nie oczekuję cudów w tej cenie, ale nie chcę, żeby po kilku godzinach jazdy głowa bolała od ostrości dźwięków (mam dość wrażliwe uszy pod tym względem).
Dzięki!
Czy masz w aucie podstawowe fabryczne audio, czy jakiś pakiet typu JBL / Denon / osobny wzmacniacz pod siedzeniem lub w bagażniku?
podstawowe fabryczne audio NAC
Chcesz wymienić cały przód jako zestaw odseparowany (woofer tweeter zwrotnica), czy tylko głośniki w drzwiach i zostawić fabryczne tweetery?
zestaw odseparowany (woofer tweeter zwrotnica) jeśli takie coś jest w zestawie
Dzięki!
Czy masz w aucie podstawowe fabryczne audio, czy jakiś pakiet typu JBL / Denon / osobny wzmacniacz pod siedzeniem lub w bagażniku?
podstawowe fabryczne audio NAC
Chcesz wymienić cały przód jako zestaw odseparowany (woofer tweeter zwrotnica), czy tylko głośniki w drzwiach i zostawić fabryczne tweetery?
zestaw odseparowany (woofer tweeter zwrotnica) jeśli takie coś jest w zestawie