logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sofar Solar ME3000SP zamurowany po aktualizacji firmware do wersji 3.60, brak wsparcia w Wielkiej Br

Yorkshireman 04 Maj 2026 12:15 252 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21896066
    Yorkshireman
    Poziom 1  
    Jestem teraz naprawdę rozczarowany Sofar Solar.

Mój falownik ME3000SP został zablokowany przez ich najnowszą aktualizację oprogramowania układowego 3.60 - wersję oprogramowania układowego, która ma znane problemy i spowodowała tę samą awarię u innych użytkowników. Skontaktowałem się z Sofar w celu uzyskania pomocy, ale ponieważ moja gwarancja wygasła w 2024 roku, odmówili jakiegokolwiek wsparcia.

Powiedzieli mi, że urządzenie jest "martwe", "nic nie mogą zrobić" i że w Wielkiej Brytanii nie ma centrum naprawczego. Żadnego obrazu odzyskiwania, żadnych wskazówek technicznych, nic.

To frustrujące, że firma może wydać wadliwe oprogramowanie układowe, spowodować awarię urządzenia, a następnie całkowicie odrzucić klienta po zakończeniu okresu gwarancyjnego. Ludzie powinni być świadomi tego, jak radzą sobie z takimi sytuacjami.

Jeśli ktoś miał podobne problemy z oprogramowaniem Sofar lub udało mu się uzyskać wsparcie po nieudanej aktualizacji, będę wdzięczny za podzielenie się swoimi doświadczeniami

• REKLAMA
REKLAMA