Witam, potrzebuję laptopa bardziej do gier. Patrzyłem już i wpadł mi jeden taki polecony LENOVO LOQ 15AHP10 15.6" IPS 144 Hz R7-250 16 GB RAM 512 GB SSD GeForce RTX5060 DLSS 4. Czy będzie on dobrą opcją do Full HD, jak strzelanki, min. CS/COD, lub jakiś bardziej wymagający tytuł jak Cyberpunk/RDR2? Matryca 144, więc żeby te klatki też nie spadały i trzymały, aby wykorzystać potencjał Hz. Czy będzie lepszym wyborem jakiś inny laptop do 4,5k? Kieruję się na was, bo tego właśnie mi polecono w sklepie typowo poleasingowych laptopów i nie wiem, czy to w końcu dobra opcja, patrząc po benchmarkach.. Jakie jest wasze zdanie? Chciałbym kupić na dniach go, więc za wszelką pomoc wielkie dzięki.
Szukasz laptopa koniecznie nowego, czy wchodzą też w grę używki / outlet / poleasingowe w tym budżecie 4500 zł?
Laptop nowy.
Poza samą wydajnością w grach co jest dla Ciebie najważniejsze: dobre temperatury i kultura pracy, lepsza matryca, bateria, wykonanie czy po prostu jak najwięcej FPS?
Bateria nie musi być super, kultura pracy taka w normie, żeby nie brzmiał, jakby chciał odlecieć. Laptop, matryca, no to minimum myślę te 144 Hz, a wykonanie tak, żeby nei był "lamiący się jak się na niego patrzy".
Szukasz laptopa koniecznie nowego, czy wchodzą też w grę używki / outlet / poleasingowe w tym budżecie 4500 zł?
Laptop nowy.
Poza samą wydajnością w grach co jest dla Ciebie najważniejsze: dobre temperatury i kultura pracy, lepsza matryca, bateria, wykonanie czy po prostu jak najwięcej FPS?
Bateria nie musi być super, kultura pracy taka w normie, żeby nie brzmiał, jakby chciał odlecieć. Laptop, matryca, no to minimum myślę te 144 Hz, a wykonanie tak, żeby nei był "lamiący się jak się na niego patrzy".