logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MC889A Pro - jak zamontować uchwyt, śrubki góra czy dół? Czemu się kołysze?

Marshtel 12 Maj 2026 19:41 201 5
REKLAMA
  • #1 21901795
    Marshtel
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam, mam proste pytanie do ekspertów: jak prawidłowo zamontować uchwyt do MC889A Pro? Śrubkami do dołu (zwisają na gumkach) czy śrubkami od góry? I do czego przykręcić te dwie małe śrubki, jedna według instrukcji służy do zabezpieczenia przed wypadnięciem mocowania z uchwytu, o drugiej instrukcja nic nie wspomina.

Gwint jest tylko w uchwycie, w obudowie routera nie ma miejsca na śrubkę. Jak wkładam uchwyt śrubkami w dół to jest niby stabilniej, ale wtedy ta śrubka jest kompletnie niepotrzebna, bo jest na górze, Jak wkładam uchwyt śrubkami do góry to nawet jak wkręcę tą "zabezpieczającą" śrubkę cały uchwyt się kołysze. Przy wietrze będzie klekotać. Na zdjęciach uchwyt śrubami na gumkach od góry, tak jak w instrukcji. Nie wiem, wsadzić tam piankę żeby nie grzechotało? Bo ta śrubka i tak się w nic nie wkręca.

Oglądałem filmik z instalacji na kanale Orange, ale tam nie ma tego problemu, monter wkręca śrubkę na dole i tyle. Nic nie mówi o tym, że jest niestabilnie.

MC889A Pro - jak zamontować uchwyt, śrubki góra czy dół? Czemu się kołysze?
    MC889A Pro - jak zamontować uchwyt, śrubki góra czy dół? Czemu się kołysze?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21902046
    blekis
    Poziom 27  
    Ocena: 245
    Tak jak na pierwszym zdjęciu, śrubka (blokada) ma być od strony nalepek.
    Blokada ma uniemożliwić wysunięcie się modemu z uchwytu.
  • REKLAMA
  • #3 21902054
    Marshtel
    Poziom 12  
    Ale co to da jeśli cały uchwyt buja się w cztery strony?
  • REKLAMA
  • #4 21902115
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    Marshtel napisał:
    Przy wietrze będzie klekotać.

jak ci to ma przeszkadzać ;-)
    to możesz kombinować jak napisałeś
    Marshtel napisał:
    wsadzić tam piankę żeby nie grzechotało
  • REKLAMA
  • #5 21902131
    blekis
    Poziom 27  
    Ocena: 245
    Przez pół roku jak u mnie wisiał nic nie grzechotało. Uchwyt jest na tyle ciężki że nic się nie działo.
  • #6 21902673
    Marshtel
    Poziom 12  
    Wcisnąłem w wolne przestrzenie piankę spod paneli podłogowych. Uchwyt zamontowałem zgodnie z instrukcją, śrubkami od góry. Nic się nie rusza, nic nie stuka.
REKLAMA