logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakość pomp do Webasto i Eberspacher z Allegro - różne wydajności 12V/24V

SP7SEC 26 Gru 2005 20:49 2514 3
REKLAMA
  • #1 2117563
    SP7SEC
    Poziom 29  
    Ocena: 408
    pompy te są produkowane chyba w stodole każda z nich na inną wydajność
    tak na 12V jak i 24V musiałem je dopiero przerabiać jednak niekażdy ma taką możliwość , pozatym jakość wykonania ma wiele do życzenia . nidopisałem że chodzi o pompy do webasto i eberspacher
  • REKLAMA
  • #2 2117609
    robi10
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    witam
    mam pytanko czy mówisz o pompach paliwowych?? jesli tak to pewnie sporo na temat ich działania wiesz skoro je naprawiałeś. Dlatego mam pytanko:

rozebrałem pompe od seicento 1,1 1,2bar cisnienie robocze wydajność 100 l/h, (troszke ją przegrzałem i straciła ciśnienie), okazało się że blaszka- sprężynka dociskająca podkładke- uszczelke do pompy zębatkowej od strony wirnika wtopiła się w plastikowe mocowanie więc podgiąłem tę blaszke. CZY TO WYSTARCZY? i wem że moge poskładać i sprawdzić , ale troche sie namęczyłem żeby rozgiąć pompe, dlatego pytam

Pozrawiam Orrero

Dodano po 2 [minuty]:

oj nie doczytałem że chodzi o inne pompy

przepraszam i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2117642
    SP7SEC
    Poziom 29  
    Ocena: 408
    mnie chodzi o pompy elektromagnetyczne do ogrzewań postojowych ale jak j€ż podjołeś temat to jeśli tylko zęby są niepowyrywane to możesz składać , uszkodzenie jest wynikiem jazdy na zbyt niskim poziomie paliwa
  • #4 2711613
    stomat
    Poziom 39  
    Ocena: 1954
    A gdzie indziej można nabyć taką pompkę ? Nie znalazłem czegoś takiego gdzie indziej, a właśnie wymontowałem uszkodzoną pompę. Ugniły wyprowadzenia przewodów z pompki.
REKLAMA