logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Webasto pompa paliwa. Co kupić? Jak długo podziała zamiennik?

gefa11 21 Sty 2007 22:45 5603 5
REKLAMA
  • #1 3471809
    gefa11
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam eberka DW5Z i potrzebna jest mi do niego pompa paliwa.Chciałem ją kupić na allegro no i są ale kolega SP7SEC napisał aby na te tanie uważać (jakość i wydajność) i tyle temat się urwał.Przy próbie eberka zauważyłem że sam steruje częstotliwością "cykania" pompki więc wydajność mogłaby być inna a te pompki z allegro chyba nie mają tej śrubki regulacji wydatku (może się mylę).Czy mogę do tego ogrzewania(lub innego) użyć np.pompki "thomas magnete 89372A"(taką znalazłem)czy kupić ebera lub webasto?Co z jakością jak długo podziała taki zamiennik?
  • REKLAMA
  • #2 3471858
    tolio
    Poziom 14  
    Ocena: 134
    miałem podobny problem i do ebera musi być pompka ebera na webasto nie chodzi
  • REKLAMA
  • #3 3471910
    gefa11
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Gdy robiłem próbę to bez pompki (mały zbiorniczek,wężyk i różnica poziomu) zamiast pompki żarówka działa bez problemu ale trzeba go umieścić pod maską a pompka musi być.Może ktoś jednak używa innej pompki niż oryginał?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3473115
    stomat
    Poziom 39  
    Ocena: 1960
    Pompka musi mieć konkretną wydajność. Jak będzie podawać za mało paliwa to będzie gasnąć płomień a jak za dużo to będziesz miał za samochodem zasłonę dymną. No i szybko nagar zaklei piecyk. Nie wspomnę o zużyciu paliwa. A jaki masz problem z nabyciem pompki do tego typu ogrzewacza ? Na allegro jest tego do wyboru do koloru. Bo serwis pewnie odpada, wiadomo.
  • #6 3566650
    skylark
    Poziom 25  
    Ocena: 239
    Do wyboru i koloru... ale szukaj pompy o konkretnym numerze, a tym może być znacznie trudniej.
REKLAMA