logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S22 po wymianie baterii OEM szybko się rozładowuje, 10%/6h nocą

Kaufel 15 Maj 2026 09:44 54 2
REKLAMA
  • #1 21903416
    Kaufel
    Poziom 3  
    Ocena: 10
    Witam serdecznie.

Mam pewien problem. Otóż od listopada 2022 posiadam samsunga S22. W czerwcu zeszłego roku bateria nagle zaczęłą tracić gwałtownie pojemność po czym w ciągu kilku dni spuchła tak, że wywaliła tylny panel. Wymieniłem ją na nową, kupiłem oryginał OEM.
    Skalibrowałem i wszystko super działało. Jednak od tygodnia może dwóch widzę, że bateria znowu zaczęła bardzo szybko się rozładowywać. W ciągu dnia nie ma szansy żeby telefon wytrzymał na jednym ładowaniu. W nocy ? W trybie samolotowym przez 6 godzin traci 10%. W ciągu dnia te procenty lecą dość szybko. Nie ma co prawda tego efektu, co wtedy, że z 50% robiło się nagle 10%, spadek jest liniowy, ale chyba jednak zbyt szybko.
    AccuBattery po 2 cyklach ładowania oszacował pojemność baterii na 95% względem fabrycznej. Średnie zużycie prądu podaje ok 13%/g. Temperatura baterii w telefonie w stanie spoczynku wynosi ok 30 stopni.
    Chciałem zdiagnozować czy to faktycznie pada znowu ogniwo, czy jednak coś drenuje telefon. W ustawieniach baterii niczego nie widać by chodziło i ciągło prąd.
    Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #2 21903532
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Robiles reset cykli baterii po wymianie? W przypadku S22 mozna uzyc do tego aplikacji self-repair z Samsung Store i zeskanowac kod QR na baterii.

Bez resetu cykli, nowa bateria moze ladowac sie do tego samego poziomu co stara, zuzyta bateria.
  • #3 21903550
    Kaufel
    Poziom 3  
    Ocena: 10
    Robiłem ponowną kalibrację baterii właśnie skanując kod QR.
    Cykle zostały zresetowane i tak jak napisałem przez prawie rok bateria działała tak jak trzeba, tak jak w nowym telefonie gdy go kupiłem.
    Teraz zaczęła się szybko rozładowywać. 2 godziny temu miałem 100% parę razy spojrzałem na telefon żeby coś odpisać dwie rozmowy kilkuminutowe i jest 76%
REKLAMA