logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CSS4 1272D3 - wyciek spod pralki dopiero przy pełnym wsadzie

wojtek_35 15 Maj 2026 20:14 135 2
REKLAMA
  • #1 21903824
    wojtek_35
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam pytanie dotyczące pralki Candy CSS4 1272D3, a mianowicie jest wyciek wody z spod pralki, wyciek nie następuje od razu, a pojawia się w czasie prania tak około 2/3 długości cyklu prania. Nastawiłem pralkę na 15 minut pustą bez wsadu, nie było wycieku, potem nastawiłem pełen wsad 7 kg na 2 h i znów wyciek, ale nie od razu, tak po 1.5 godziny pracy. Co nawaliło?
    W którym dokładnie momencie programu zaczyna cieknąć - przy płukaniu, odpompowywaniu czy dopiero na wirowaniu?
    Ciężko stwierdzić-przy płukaniu?
    Skąd dokładnie leci woda: spod przodu przy filtrze/drzwiach, z tyłu przy wężach, czy np. z szuflady na proszek?
    Spód pralki.
  • REKLAMA
  • #2 21903851
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4653
    Moja sugestia jest taka. Na oczatek zdemontować górną pokrywę i dokładnie sprawdzić ślady wycieku. Po dokładnym oglądaniu powinno się udać ustalić przeciek, lub zrobić pranie na otwartej górnej pokrywie. Druga wersja, to postawienie pralki na np, dwóch stołkach i po uruchomieniu prania obserwowanie za pomocą lusterka, gdzie kapie. Po czym odłączyć od prądu i dokładniej zlokalizować źródło przecieku.
  • #3 21907969
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6935
    wojtek_35 napisał:
    Co nawaliło?

Pytaj szklanej kuli.

Zaczął bym od posprawdzania fartucha i górnych części przez które przepływa woda.
REKLAMA