logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamery IP przez switch widoczne w rejestratorze, ale brak obrazu

Damiangrzywacz 27 Maj 2026 23:40 141 7
REKLAMA
  • #1 21911269
    Damiangrzywacz
    Poziom 2  
    Mam problem z kamerami, nie widać obrazu, nie mam pojęcia, co z nimi jest. Podłączone tak - do switcha połączone kamery i switch pod router, rejestrator pod router. Ok, rejestrator wyłapuje je, wyszukuje, ale nie widać obrazu, nie mam pojęcia, co robię źle, po prostu powiem wprost: nie potrafię tego ogarnąć, a męczę się już drugi dzień... Wysyłam zdjęcia.
    Podaj dokładnie markę i model kamer, rejestratora i switcha — czy ten switch jest PoE, czy kamery mają osobne zasilanie?
    Kamery ezwiz, rejestrator douha, switch tp link.
    Jakie masz komunikaty przy tych kamerach w rejestratorze — pokazuje „offline”, „błędne hasło”, „brak połączenia” czy coś innego, i czy kamery były dodane z loginem i hasłem?
    Nie wiem.
    Załączniki:
    • Kamery IP przez switch widoczne w rejestratorze, ale brak obrazu IMG_20260527_231508321.jpg (3.41 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamery IP przez switch widoczne w rejestratorze, ale brak obrazu IMG_20260527_231518624.jpg (4.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kamery IP przez switch widoczne w rejestratorze, ale brak obrazu IMG_20260527_231534411.jpg (2.65 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21911298
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5386
    Damiangrzywacz napisał:
    Kamery ezwiz, rejestrator douha, switch tp link.

To żadna konkretna informacja, bo takich urządzeń są tysiące.
    Każdy ma swoją nazwę, typ, model, oznaczenia, rewizje, jeszcze inne różności.
    Zatem pełne nazwy wszystkiego z tym co wyżej!

Do kamer oczywiście podłączyłeś zasilanie?
  • REKLAMA
  • #3 21911341
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 487
    Damiangrzywacz napisał:
    do switcha połączone kamery i switch pod router, rejestrator pod router.

Sprawdź adresy sieciowe każdego urządzenia. Kamery i rejestrator powinny mieć adresy z zakresu tej samej sieci. Sprawdź pojedynczo każdą kamerę z pominięciem rejestratora.
  • REKLAMA
  • #4 21911864
    Damiangrzywacz
    Poziom 2  
    Nie mam pojęcia jak to zrobić ....
    Załączniki:
    • Kamery IP przez switch widoczne w rejestratorze, ale brak obrazu IMG_20260528_225908196.jpg (3.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 21911953
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 487
    Damiangrzywacz napisał:
    Podaj dokładnie markę i model kamer, rejestratora i switcha — czy ten switch jest PoE, czy kamery mają osobne zasilanie?

Czytaj instrukcje do każdego urządzenia, tam są podane adresy sieciowe i inne ustawienia fabryczne.
  • #6 21911965
    Tomek_GZ
    Poziom 21  
    Ocena: 64
    Zobacz czy możesz wbić się na kamerę przez przeglądarkę. Może inne porty są na kamerach ustawione, ewentualnie błędny login i hasło, ale to nam ta odpowiedź, czy możesz zalogować się przez http.
  • #7 21912048
    Damiangrzywacz
    Poziom 2  
    >>21911965 Nie mogę się zalogować przez przeglądarkę po IP kamery.
  • #8 21912097
    Tomek_GZ
    Poziom 21  
    Ocena: 64
    Damiangrzywacz napisał:
    Nie mogę się zalogować przez przeglądarkę po IP kamery.

Masz jakiś komunikat? Wyświetla się okno logowania? Jeśli nie, to czy działa ping na adres IP kamery?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy kamer IP podłączonych przez switch do rejestratora i routera: rejestrator wykrywa kamery w wyszukiwaniu, ale nie wyświetla obrazu. W konfiguracji wskazano kamery Ezviz, rejestrator Dahua oraz switch TP-Link. Nie ustalono jeszcze, czy switch jest PoE, czy kamery mają osobne zasilanie, ani jakie komunikaty statusu pokazuje rejestrator; problem pozostaje nierozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA