Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamLEDówki napisał:Takie z blaszkami? Eneloop, może Eneloop Pro - trochę mniej cykli wytrzymują. Co będzie zasilane tymi akumulatorami? Pobór prądu duży (silnik) czy mały (mysz/klawiatura komputerowa)?
LEDówki napisał:Energizer - nie używałem, nie wypowiem się. Noktowizja czyli sporadyczne użytkowanie. Czyli coś typu Recyko i Eneloop. Jak to sobie nazwał Energizer? VARTA nazywa taką wersję ReadyToUse. Akumulatory bez nazwy, najczęściej odpady z Chin, to zwykłe akumulatory, które szybko się rozładowują, mają duży opór wewnętrzny i małą pojemność.
VARTA kupiona w tym samym czasie co Eneloop szybciej straciła pojemność. Używane podobnie i podobnie ładowane prądem 0,5 A.
Ze zwykłych NiMH można ryzykować marki BYD i GP. Są też akumulatory Panasonic i tu ryzyka nie ma.
Koledzy zachwalali markę LADDA. Ja się o niej nie wypowiem.
LEDówki napisał:Energizer - zwykłe NiMH, dość szybko straci energię w procesie samorozładowania. Leżaki magazynowe mogą być wyprzedawane.
LEDówki napisał:Ja biorę białe eneloop. Nawet w golarkę takie 2 włożyłem zamiast zwykłych NiMH, bo mniej problemu z samorozładowaniem.
LEDówki napisał:Mają krótszą żywotność. Mam je do aparatu fotograficznego i do ciśnieniomierza (R03, 20017 rok) i są w porządku.
LEDówki napisał:Jeśli noktowizor nie pobiera dramatycznie wielkiego prądu, to tak.
LEDówki napisał:Wtedy lepsze będą pro. No i teraz trzeba zmierzyć prąd pobierany przez noktowizor i popatrzeć w dane akumulatorów żeby dobrać lepszy wariant.
noamen napisał:A jeśli pobiera więcej?
roman106 napisał:noamen napisał:A jeśli pobiera więcej?
Po co wróżyć? Nie lepiej sprawdzić? Krokodylki, miernik (zasilacz laboratoryjny). W internetach piszą, że ok. 600mA, więc nie ma sporego poboru.
Montuj sprawdzone eneloopy.
roman106 napisał:Nie, o zwykłej (białe).