Słuchajcie, na laptopie MSI Katana wyskoczył z dnia na dzień BitLocker. Wpisywałem kod z konta Microsoft, bawiłem się w cmd, żeby jakoś to odblokować, nic nie szło. Postanowiłem zresetować dysk, usunąć partycje i postawić na nowo Windows. Wszystko szło spoko, lecz nagle laptop się zblokował na BIOSie i nic teraz nie chce pomóc. Próbowałem bootowanego pendrive, coś tam z Rufusem, ale nic nie działa. Co myślicie o tym? Zostaje gwarancja czy można coś zdziałać jeszcze innego.
Jaki to dokładnie model MSI Katana (np. GF66 / 15 B12 itp.) i jaki masz dysk/konfigurację - oryginalny SSD czy coś było dokładane/wymieniane?
MSI Katana 15 hx b14w, oryginalny dysk SSD, nic nie wymieniane.
Co dokładnie się dzieje w BIOSie: zawiesza się całkiem, wraca cały czas do BIOS-u, nie widzi dysku/pendrive’a, czy pokazuje jakiś konkretny komunikat? Jak możesz, wrzuć też zdjęcie ekranu BIOS/Boot Menu.
BIOS widzi dysk, pendrive wszystko, lecz nawet z włożonym zbootowanym pendrive’em nie chce przejść do instalatora Windows, tylko wraca do BIOSu.
Jaki to dokładnie model MSI Katana (np. GF66 / 15 B12 itp.) i jaki masz dysk/konfigurację - oryginalny SSD czy coś było dokładane/wymieniane?
MSI Katana 15 hx b14w, oryginalny dysk SSD, nic nie wymieniane.
Co dokładnie się dzieje w BIOSie: zawiesza się całkiem, wraca cały czas do BIOS-u, nie widzi dysku/pendrive’a, czy pokazuje jakiś konkretny komunikat? Jak możesz, wrzuć też zdjęcie ekranu BIOS/Boot Menu.
BIOS widzi dysk, pendrive wszystko, lecz nawet z włożonym zbootowanym pendrive’em nie chce przejść do instalatora Windows, tylko wraca do BIOSu.