logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Egzamin zawodowy ELM.05 2024 – jakie macie wrażenia, też ciężko było znaleźć usterkę?

bobbobovsky806 01 Cze 2026 07:43 528 5
REKLAMA
  • #1 21913411
    bobbobovsky806
    Poziom 2  
    Jakie wrażenia po ELM05? W tym roku ciężki zrobili oraz ciężko było znaleźć usterkę.
  • REKLAMA
  • #2 21913566
    kacperdabrowski0010
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Dałem do wymiany żarówkę i fototranzystor, a jak mieliście pozostałe zgodności i niezgodności?
  • REKLAMA
  • #3 21913958
    RealFluxZone
    Poziom 2  
    Do przyrządów to dałem: Woltomierz, Amperomierz, Watomierz, Omomierz i Pojemnościomierz.
    Do punktów pomiarowych napisałem tylko NIEZGODNIE w PP6, resztę napisałem zgodne (nie wiem, czy to poprawnie).
    W kolejnej tabeli, gdzie były tranzystory, to dałem wszystko poprawne, tylko NIEPPOPRAWNE dałem przy emiter - kolektor fototranzystora, gdy jest oświetlony i pokazywał nieskończoność.
    W przedostatniej tabeli wszystkie rezystory i kondensatory dałem, że poprawne, i zastanawiałem się nad tą rezystancją żarówki E3 (pisało, że rezystancja nieskończona), czy dać, że poprawna, czy nie, bo z jednej strony jest to niepoprawne, ale z drugiej strony pisało wyżej nad tabelą, że to trzeba porównać z elementami w układzie, które tam są, i napisałem, że POPAWNA ta żarówka E3, co o tym myślicie.
    W ostatniej tabeli wymieniłem fototranzystor FT1 na taki sam.
    Dajcie znać mi, jak wy napisaliście i czy też macie tak samo jak ja. Czekam z niecierpliwością.
  • REKLAMA
  • #4 21914009
    kacperdabrowski0010
    Poziom 3  
    Mam podobnie jak ty, ale nie dałem watomierza.

Dałem niezgodny w PP6, jednym chyba, jak było oświetlone, no i niesprawny i sprawny w fototranzystorze E-C.

Żarówka, że miała nieskończoność, dałem niezgodny.

Do wymiany fototranzystor dałem i żarówkę na taką samą.

Powinno być chyba git.
  • REKLAMA
  • #5 21914142
    RealFluxZone
    Poziom 2  
    >>21914009 Właśnie nie dałem niezgodny tylko zgdony w żarówce z nieskończonością i i niewymieniłem tej żarówki i boję się, że to może u mnie zaważyć nad zdaniem. Co o tym myślisz.

Dodano po 4 [godziny] 21 [minuty]:

>>21914009 Właśnie nie dałem niezgodny tylko zgdony w żarówce z nieskończonością i i niewymieniłem tej żarówki i boje się że to może u mnie zaważyć nad zdaniem, co o tym myslisz
  • #6 21914468
    kacperdabrowski0010
    Poziom 3  
    Jeśli są to jedyne twoje błędy, to powinieneś zdać.
REKLAMA