logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki TV 65 do 3500 zł: Samsung QE65QN85FAUXXH, Hisense 65E8Q czy TCL?

tino2003 01 Cze 2026 10:38 318 9
REKLAMA
  • #1 21913485
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Stary Samsung 49" jakoś nie chce się zepsuć , ale mimo wszystko chcę zmienić na 65".
    TV oglądany jest zazwyczaj wieczorami, jako źródło sygnału jest dekoder cyfry.
    Czasem coś na netflixie oglądamy, więc wbudowane aplikacje netflix czy youtube wystarczą, nie muszę mieć setek innych. TV w ogóle nie będzie służył do gier.

Na tą chwilę szukam wśród takich np. Neo QLED 65 cali QE65QN85FAUXXH, lub ULED MiniLED HISENSE 65E8Q 65" Smart TV 4K

Budżet to gdzieś do 3,5k, ważne aby pilot obsługiwał też dekoder i był mały poręczny, TV oglądany jest ogólnie rzadko więc tak na prawdę nie mam jakichś dużych wymagań i oczekiwań.
    Z tych dwóch który możecie polecić a może coś z TCL bo też widzę mają dobre opinie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21913517
    Peszmek
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Ja mam w domu TCL, co prawda zwykłego QLED-a, ale telewizor daje radę już od dłuższego czasu, śmiało polecam tę markę, bo u mnie się sprawdziła. Z tego co wiem, mają całkiem niezłe mini LED-y, fajna technologia, super obraz i dużo niższa cena niż Samsung. Może coś takiego byś sobie sprawił: TCL 65C7K 65" QD-Mini LED? Ale jak nie chcesz wydawać kasy na nowinki, to QLED też może być. Co do Hisensa, dobry i też tani, jednak jak czasem chodzę po sklepach i patrzę na te TV, to wydaje mi się, że matryce w Hisensie są ciemniejsze niż TCL - ale to może być efekt przez oświetlenie sklepu, więc nie bierz tego za pewnik. TCL też ma w Polsce fabryki, więc w sytuacji, gdyby była awaria, możesz też liczyć na szybki serwis i dostępność części na miejscu.
  • REKLAMA
  • #4 21914691
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Preskaler napisał:
    Z nowym nie będzie tego kłopotu.

Obecny działa chyba z 10 lat, więc nowy jak zrobi połowę z tego to będzie OK.
  • REKLAMA
  • #5 21918045
    locoloco
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    Tak TCL, ma bardzo dobre opinie.
    Masz 65C7K jest w promocji.
  • #6 21918083
    tino2003
    Admin grupy GSM
    locoloco napisał:
    Tak TCL, ma bardzo dobre opinie.
    Masz 65C7K jest w promocji.

Nie mogę znaleźć gdzie kosztuje poniżej 3,5k
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21919766
    Andy_M
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Nowy raczej nie zrobi połowy tych 10-ciu lat. Stare samsungi były i nadal są bardzo solidne . Co do tych telewizorów , to nowe niestety są chyba przewidziane na 2 lata eksploatacji , a potem to już tylko indywidualne szczęście użytkownika. Ze względu na awaryjność marek i ewentualne możliwości naprawy stawiałbym na TCL lub Hisense. Obraz nie wiele gorszy o ile nie lepszy i ewentualne uszkodzenia naprawialne, cenowo w granicach rozsądku.
  • Pomocny post
    #8 21920544
    Andy_M
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Nowy raczej nie zrobi połowy tych 10-ciu lat. Stare samsungi były i nadal są bardzo solidne . Co do tych telewizorów , to nowe niestety są chyba przewidziane na 2 lata eksploatacji , a potem to już tylko indywidualne szczęście użytkownika. Ze względu na awaryjność marek i ewentualne możliwości naprawy stawiałbym na TCL lub Hisense. Obraz nie wiele gorszy o ile nie lepszy i ewentualne uszkodzenia naprawialne, cenowo w granicach rozsądku.
  • #9 21922470
    locoloco
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    TCL klasie jest obecnie bezkonkurencyjny.
  • #10 21922484
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Wczoraj wpadł mi w oko Samsung 65'' za 1900zł. ma wszystko co potrzebuję tylko odświeżanie 60hz zamiast 144hz i chyba go kupię gdyż obecnie mam 60hz i w zupełności mi wystarcza.

Samsung QE65Q6F 4K QLED DVB-T2 HEVC Tizen HDMI 2.1

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru telewizora 65" do około 3500 zł do oglądania wieczorami z dekodera Cyfry oraz okazjonalnie z aplikacji Netflix i YouTube, bez zastosowań gamingowych. Porównywane są Samsung QE65QN85FAUXXH, Hisense 65E8Q oraz propozycje TCL. W odpowiedziach najczęściej polecany jest TCL, zwłaszcza modele Mini LED/QD-Mini LED, ze względu na dobrą jakość obrazu, korzystną cenę i pozytywne opinie. Hisense oceniany jest jako tańsza alternatywa, choć pojawiają się uwagi o ciemniejszej matrycy. Samsung jest wspominany jako solidna marka, ale nowe modele są oceniane jako mniej trwałe niż starsze konstrukcje. Ważnym wymaganiem jest mały pilot z obsługą dekodera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA